Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder ve Bismil Kaymakamı Hamza Türkmen geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Bismil Ziraat odası başkanı Mehmet Aslan’ın torunu Tahsin Aslan’ın oğlu Muhammet Aslan için taziye ziyaretinde bulundu.

Arslan ailesi taziye Ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada; Cumhurbaşkanı başdanışmanı Ahmet Minder bey ve beraberindeki değerli devlet büyüklerimiz ile acımızı paylaşmak için köyümüze taziye ziyaretinde bulundular. Allah kendilerinden razı olsun inşallah diye konuştular.

DAHA SONRA ÇINAR’DA ZERZEVAN KALESİNİ ZİYARET ETTİLER.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Daire Başkanı Mehmet Çağrı Özpolat, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hamza Türkmen, Çınar Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı ile birlikte Çınar ilçesine 13 kilometre uzaklıktaki Demirölçek Köyü yakınlarında, Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’ni ziyaret ettiler.

Pandemiye rağmen ziyaretçi akını kesilmedi

Diyarbakır'da Mithras Tapınağı'nın da bulunduğu 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse (kovid-19) rağmen yerli ve yabancı turistlerin gözde mekânı olmaya devam ediyor.

Zerzevan kalesinde arkeolojik kazıları devam ederken, yerli ve yabancı ziyaretçileri de ağırlıyor. Ekim ayı içerisinde ABD, İngiltere, Rusya, Fransa, Almanya, Güney Kore, Japonya, Hindistan, Çin, Azerbaycan, İspanya, Gürcistan ve Ukrayna'dan turistlerin de bulunduğu 20 bin 337 kişi ziyaret etti.

48-003.jpg49-001.jpg

Editör: Haber Merkezi