Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki 49'uncu Hudut Taşı yakınlarında dün devriye görevi yaparken, PKK'lılar tarafından daha önce araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Bismilli er Mehmet Tangören'in acı haberi oturduğu eve ateş düşürdü. Aileye acı haber verildikten sonra aile Diyarbakır Asker Hastanesi'ne oğullarının cenazesini karşılamaya gitti.


'KUŞLARIN YERİNE MERMİLER HAVADA UÇUŞUYOR'

Er Mehmet Tangören, sosyal paylaşım sitesi  yazdığı mesajında, "Nereye düşmüşüm ben de bilmiyorum. Neyse gelmeme az kaldı" diye yazdı. Tangören, 26 Temmuz günü de şu mesajı yazdı:

"Burası ne cennet, ne de harikalar diyarı. Burası insanların sustuğu, silahların konuştuğu, kuşların yerine mermilerin havada uçtuğu, pirinç yerine mayınların ekildiği, Zap Suyu'nun yerine kanlarını aktığı, akrepler, yılanların yan yana yattığı, kurtların bile yuva yapmaya korktuğu yer : -) Hakkâri-Çukurca"
 

Er Mehmet Tangüner'in daha önce Bismil'in Aslanoğlu Köyü'nde toprak anlaşmazlığı yüzünden ağaya karşı başlattığı mücadeleye, yaşadıkları Arslanoğlu Köyü'nünde destek verdiği ortaya çıktı. 

 
Tangören'in cenazesinin Diyarbakır'a getirileceği, ailesinin kararına göre Bismil İlçesi ya da il merkezinde toprağa verileceği belirtildi.

resim205743_2.jpg

YENİKÖY MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Askerliğinin bitmesine 25 gün kaldığı belirtilen Tangüner'in şehit olması ailesini ve yakınlarını yasa boğdu. 
Akşam saatlerinde Diyarbakır'a getirilen Tangüner'in cenazesi, Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene katılan ailesi gözyaşlarına boğuldu.

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN

https://www.bismilhaber.com.tr/cukurcada-mayina-basan-er-mehmet-tangorenin-hikayesi-16v.htm

Editör: Haber Merkezi