Çin'den tüm dünyaya yayılan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını birçok ülkenin ekonomisini durma noktasına getirdi. Virüs nedeniyle ithalatçıların Çin’den ürün getirememesi, Türkiye’nin komşularıyla sınır kapılarını aylardır kapalı tutması birçok sektörde olduğu gibi teknoloji sektörünü de olumsuz yönde etkiledi.

Öte yandan doların sürekli yükselişi döviz bazlı alınan telefonlarda fiyatı ciddi anlamda artırırken bu durum cep telefonu sektörünü vurdu.

Sıfır cep telefonu satışında büyük sıkıntılar çektiklerini belirten Batman'daki telefon satıcısı esnafı, iş yapamaz hale geldiklerini belirtti. Esnaf, dört gözle içinde bulundukları sorunların düzelmesini beklediklerini kaydetti.

“Zevk için telefon değiştiren ikinci ele yöneldiler”

Haftada bir cep telefonu bile satmakta güçlük çektiklerini ifade eden esnaf Arif Saydam, “Özellikle biz telefoncular pandemiden sonra baya bir sıkıntı yaşadık. Eskiden zevk için telefon değiştiren insanlar şu anda ikinci ele yönelmişler. Sıfır alacak güçleri yok. Doların yükselmesiyle sıfır cep telefonu baya yükselmiş. 6 aydır işimiz baya bir düşmüş. Eskiden günde 2-3 telefon satarken şu anda haftada bazen 1-2 telefon ya satıyoruz ya satmıyoruz.” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi