Bismil merkez, ilçe, belde ve köylerde yaz Kur’an kursları için tüm cami ve Kur’an kurslarının hazır olduğunu belirten İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, çocukların kursa gönderilmesi için anne babalara çağrıda bulundu.
Bugünkü ortamda çocuk ve gençlerde manevi boşluk meydana gelirse, bunun aile ve toplum huzuru üzerinde olumsuz etkilerinin olacağını hatırlatan Durmuş, ahlaklı bir neslin, huzurlu bir toplumun inşası için çocukların camiye yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Durmuş, “Gençlerimiz ve çocuklarımız gerçekten de bugünkü ortamda, bu manevi sahada boşluk meydana gelirse ailede huzursuzluk meydana geliyor. Onun için ailenin huzuru, toplumun huzuru, dini ve ahlaki bilgileri güzel bir şekilde öğrenip, ondan sonra da bunu aile yapısına, topluma yansıtmasında büyük faydalar var. 17 Haziran'da başlayacak yaz Kur'an kurslarımız 9 Ağustos'ta da bitecek. Merkez ve köy camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda, her gün sabah saat 09'dan 12'ye kadar İnşallah Kur’an-ı Kerim, ibadet, itikat dersleri verilecek. Elimizden geldiği kadar bu kısa zamanı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz? Çocuklara karınca kararınca nasıl faydalı olmaya çalışırız? Bütün hocalarımız ve görevlilerimiz bu işin bilinci içerisinde hareket edecekler.” dedi.


“O çocuklar, mutlaka cami ve cemaati görsünler”
Küçük yaşlardan itibaren çocukların camiyle tanışması gerektiğini dile getiren Durmuş, şunları söyledi. “Gerçekten o çocuklar, Kur’an kursları ve camileri görürlerse, o mihrabı, minberi, kürsüyü görürse, orada okunacak ezanı dinledikleri zaman, çocukta o yaşta bir iz bırakıyor. Çocuk büyüdüğü zaman da bunu unutmuyor. İnşallah güzel bir iz ve izlenim bırakmak üzere hocalarımız, Kur'an kurslarımız ve camilerimiz hazırdır. Ailelere sesleniyoruz. O çocuklar, mutlaka cami ve cemaati görsünler. Caminin o güzel havasından teneffüs etsinler ki çocuklar, anne ve babalarına saygılı olsun. Bugün her büyüyen anne babasını unutuyor. Burada çocuklarımız, Kur’an kurslarında ve camilerde anne ve babaya olan saygıyı öğrenmelidirler. Eğer bugün anne ve babalara saygı azalıyorsa, büyüğe saygı, küçüğe sevgi azalıyorsa, bunun ilacı nerede? Bunun ilacı imani, İslami ve Kur'an-i edep ve ahlaktadır. Onu mutlaka bunlara söylememiz lazım.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi