Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, öğrencilere hayallerini kurdukları ilkleri yaşatarak sevinç ve hüzünlerine de ortak oldu. Birçok alanda halkın yanında olmaya çalışan polis, Diyarbakır'a bağlı ilçelerdeki 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri merkeze getirerek sinemada film izletmenin yanı sıra geziler düzenleyip onlarla birlikte Oyun oynuyor. Parkland (oyun alanı) alanında da doyasıya eğlenen öğrenciler, On Gözlü Köprü, Surlar, Burçlar ve Gazi Köşkü'nü da gezme imkânı bularak tarihi Diyarbakır'ı daha yakından görüyor.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü 'Diyarım'da Birgün' isimli sosyal sorumluluk projesiyle farklı ilçelerden öğrenciler Diyarbakır'a getiriyor.

Haftada iki gün boyunca öğrenciler ilçelerden Diyarbakır'a gelerek tarihi mekanları gezme fırsatı buluyor. Hayatlarında sinemaya ilk defa gelen öğrenciler, polislerin ilgi ve desteklerinden dolayı sevinçlerini belirttti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren öğrencileri Diyarbakır'a getiren ekipler, öğrencileri sinemaya götürdükten sonra tarihi Kervansaray'da birlikte öğle yemeği yedi. Ardından birlikte yöresel müzikler eşliğinde halay çekip, kolbastı oynadı.

Bismil'den gelen Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Salih Çelebi, hayatında ilk defa sinemada film izlediğini dile getirdi.

Diyarbakır'a daha önce de geldiğini ancak sinemada film izleme imkânı bulamadığını anlatan Çelebi, desteklerden dolayı polislere teşekkür etti.

7. sınıf öğrencisi Hamide Öncel de polislere teşekkür ederek, "Gezi yapılacak denildi. Ben de katılmak istedim. Polis ağabeylerim ve ablalarım beni gezdirdi. Hayatımda ilk defa polis ağabeylerim ve ablalarımla sinemada film izledim. Çok güzel duygular yaşadım." ifadelerini kullandı.

Film izleyerek kültür kazandığını dile getiren Öncel, polislerin kendileriyle ilgilenmesinden dolayı çok memnun olduğunu anlattı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Memuru Ali Aydın ise öğrencileri ilçelerden getirdiklerini belirterek, "Diyarbakır merkezi görmemiş ya da sinemada film izlememiş öğrencileri getiriyoruz. Oyun alanında öğrencilerimiz biraz eğlendikten sonra yemek yiyoruz. Halay çekip Oyunlar izliyoruz." şeklinde bilgi verdi.

Her zaman Türk polisinin halkın hizmetinde olduğunu söyleyen Aydın, bu tür etkinliklerle halkla polisi bütünleştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

İlçelerdeki Toplum Destekli Polislerle irtibat halinde olduklarını anlatan Aydın, şunları söyledi: "Diyarbakır merkeze gelmemiş veya etkinliğe katılmamış öğrencileri getirmeye çalışıyoruz. Sinemaya gelmeyen çok çocuk var. Çocukların yeni yerler görmeleri ve ufuklarının açılması için çalışmalar yürütüyoruz."

Ninova Park Alışveriş Merkezi yetkililerinden Didem Yılmaz Oto da projeye destek verdiklerini kaydetti. Her zaman bu tür projelere destek vermeye çalışacaklarını anlatan Oto, Avm'de sinema salonu ve Oyun alanını da çocuklar için tahsis ettiklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi