Elazığ’da 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Diyarbakır Şubesi gönüllü insani yardım ekibi bölgeye sevk edildi.

Deprem bölgesinde çocukların üşüdüklerini ve korktuklarını gözlemleyen ekipler, Diyarbakır'a dönünce "Çocuklar Üşümesin" yardım kampanyası başlattı.

5 gün süren kampanya ile toplanan atkı, bere, eldiven, çorap ve oyuncaklar depremden olumsuz etkilenen çocuklara dağıtılmak üzere Elazığ'a götürülerek çocuklara dağıtıldı.

Çocukların yaşadıkları korku ve acı dolu günleri unutmalarını sağlamak ve morallerini düzeltmek için yardım kampanyası başlattıklarını söyleyen TDV Diyarbakır Şube Sorumlusu Bekir İrdem şunları kaydetti:

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından AFAD koordinesinde bölgeye sevk edildik. Burada çocukların üşüdüğünü ve gözlerindeki korkuyu görünce çok üzüldük. Bu vesileyle Diyarbakır'da vazife yapan din görevlilerimiz ve gönüllü dostlarımızla birlikte İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır hocamızın öncülüğünde 'Çocuklar Üşümesin' yardım kampanyası başlattık.
İrdem, "Hayır severlerden temin ettiğimiz atkı, bere, eldiven, çorap ve oyuncakları Elazığ’da depremden etkilenen ve hava sıcaklığının eksilere düştüğü zor şartlarda, çadırlarda hayata tutunmaya çalışan çocuklara dağıtıp hem bedenlerini hem gönüllerini ısıtmaya çalıştık." dedi.

 

Editör: Haber Merkezi