Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 39. Anaokulunu Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde  açtı. Hayırsever bir ailenin yaptırdığı “Çocuklar Gülsün Diye – Fatma Nihan Yılmazer Anaokulu”nun açılış törenine Bismil Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede,  
Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu,  Dernek Başkanı Gülben Ergen İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Gülseven ve devlet protokolü katıldı. Açılışın ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan Çocuklar Gülsün Diye Derneği Anaokulu’nda yaklaşık 100 öğrenci eğitim alacak. 

12-012.jpgÇocuklar Gülsün Diye Derneği, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan çocukların okul öncesi eğitim olanağından faydalanması için anaokulu açmaya devam ediyor. 
2011 yılından bu yana 38 anaokulunun açılışı gerçekleştiren Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 39. Anaokulunu ise  Bismil ilçesinde 25 Eylül 2019’da açtı. 
Yaklaşık 100 öğrencinin okul öncesi eğitim alabileceği ve bahçesinde çocuklar için bir oyun parkı da bulunan anaokulunun açılış törenine Dernek Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar, yanı sıra devlet protokolü katıldı. 
Açılış töreninde bir konuşma yapan Gülben Ergen, duygularını şu şekilde ifade etti: 
Diyarbakır’a anaokulu açmanın gururu içerisinde olduğunu ve okulun yapımını üstlenen aileye tüm içtenlik teşekkürlerini ilettiğini söyledi. ERGEN  “Hiçbir çocuğun birbirinden farkı yoktur. Maalesef fırsat eşitsizliği vardır. Dünyada, özellikle de ülkemizde hiçbir çocuğun okul öncesi eğitim almadan çocukluğunu yaşamasını istemiyorum. Her çocuk, anaokuluna gitmeli ve eğitim hayatına daha sağlıklı ve daha özgüvenli bir şekilde devam etmelidir. 
"Bir evlada bir anaokulu hediye ederseniz, eğitimine katkıda bulunursanız, sırtına dokunursanız, bir evlada kendisini iyi hissettirirseniz, bir anneye en büyük hediyeyi vermiş olursunuz. Bundan mutlusu olmaz bu dünyada. Burada anneler var. Bismil'deki Aralık köyündeki anneler gülüyor ama Diyarbakır'ın merkezinde onlarca yüzlerce anne ağlıyor. Hiç bir anne ağlamasın Allah'ta hiç bir evladı annesinden ayırmasın. 
Anaokulumuzu, her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin annelerine emanet ediyorum. Her şey annelere ve kadınlara emanet edilirse daha güzel olur. Her Türk kadını, baş üstünde taşınmaya layıktır. Çocuklar Gülsün Diye Derneği Anaokulu, Bismil ilçesine hayırlı olsun.”
Gülben Ergen’nin konuşmasından sonra konuşan Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, "Hayırsever Murat Yılmazer ve "Çocuklar Gülsün Diye Derneği"ince yardımıyla  ilçede tamamlanan okulumuz devletimize, vatanımıza, mukaddesatımıza hayırlı olsun.  Sizden sonra da yaşayacak bu eser hayır dualarına vesile olacaktır." dedi.
Program, plaket töreniyle sona erdi.

02-209.jpg01-135.jpg03-177.jpg4-100.jpg11-022.jpg08-012.jpg07-021.jpg

Editör: Haber Merkezi