23 Nisan Ulusal Egemenlik çocuk bayramı kutlamasından sonra çocukları ile beraber masal parkına akın eden veliler, 14 bin metrekarelik alanda inşa edilen masal parkın açılışı 23 Nisan Ulusal Egemenlik çocuk bayramına denk gelmesi sonucunda çocuklarımız çiftte bayram yaşadıklarını söylediler. Halil İbrahim Oruç parkında kurulan masal kahramanların figürleri olduğu kısımlar başta küçük çocuklar olmak üzere tüm Bismilli vatandaşların ilgisini cezbetti.

Bismil masal parkı, tüm haftanın yorgunluk ve stresini üzerinden atlatmak isteyen veliler ve çocukların mekânı haline geldi. Bismil’de masal parkında çocuklar oyuncaklarda oynayıp, neşe içinde koşarak keyifli anlar yaşarken, büyükler de yeşil alanlarda oturarak veya uzanarak, güneşli havanın keyfini çıkarıyor.
 
Hem 23 Nisan da Hem de Park’ta eğlendim
23 Nisam Ulusal egemenlik çocuk bayramı etkinliğinden sonra parka gelen Atatürk İlkokul öğrencisi Şevval Aksa Çelebi duygularını bu cümleler ile ifade etti. Aksa Çelebi;” 23 Nisan da hem okulda eğlendim hem de yapılan masal parkında eğlendim. Belediye’ye çok teşekkür ederim, ifadelerini kullandı. İlçe Müftülük bünyesinde bulunan 4-6 yaş arası kuran kursu öğrencisi Sümeyye Çelebi ise “ Parkta eğlendiğim için başkana teşekkür ederim ifadeleri kullandı.

14 bin metrekarelik alanda inşa edilen parkta, oyun grupların yanı sıra çocukların ilgisini çeken 29 masal kahramanların figürleri mevcuttur. Park içerisinde ayrıca; piknik masaları, oturma bankları, mangal yerleri bulunuyor.

bismil-belediyesi’nden-cocuklara-cifte-bayram-5.jpegGülenç, Tüm Gayretimiz çocuklarımızı gülümsetmek için”
Çocuklara sunulacak bayram hediyesi hakkında kısa bir değerlendirme yapan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Bismil Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar ile bütün gayretlerinin çocukları gülümsetmek olduğunu belirterek; ”Bismil Belediyesi olarak, bizler eğitim ve çocuklarımıza yönelik hizmet ve yatırımlara çok önem veriyoruz. Çocuklarımız gerçekten de bizlerin teminatı ve ışık kaynağı. Bizler, onları ne kadar iyi yetiştirirsek ve onları ne kadar sevindirirsek en güzel işi yapmış olduğumuza inanırız. Artık çocuklarımızın da doya doya eğlenebileceği bir masal parkları var. Çocuklarımız boş vakitlerinde ve tatillerde aileleri ile beraber zaman geçirecek bir masal parkın hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bununla birlikte çocuklarımız, diğer zaman dilimlerinde ücretsiz tiyatro oyunları ile buluşturmaya devam edeceğiz. Bizler çocuklarımız ve Bismillilerin en güzel hizmetlere layık olduğunu düşünüyoruz ve bu anlamda daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

bismil-belediyesi’nden-cocuklara-cifte-bayram-2.jpeg

00.jpeg

Editör: Haber Merkezi