Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hempa Çocuk Derneği işbirliği ile “Çocuk Hakları” konulu seminer düzenlendi. Bismil Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, Hempa Çocuk Derneği Başkanı İbrahim Enes DURUAY, Hempa Çocuk Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ali Osman Karcı ve Hempa Çocuk Derneği Onursal Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Fatih Turan aday öğretmenlere ve rehber öğretmenlere yönelik bilgilendirme yaptı.

     Hempa Çocuk Derneği Başkanı İbrahim Enes DURUAY: “Gittikçe artan şiddet ortamı çocukların yaşamlarını ve gelişimlerini kısa ve uzun vadeli olarak etkilemektedir. Bu şiddet ortamına maruz kalan ya da bu ortama tanıklık eden çocukların bilişsel, fiziksel, psikolojik gelişimleri etkilenebilmektedir. Herhangi bir mağduriyet yaşayan çocuklar, başta yaşam hakkı olmak üzere eğitim hakkı, sağlık hakkı ve gelişim hakkından yoksun kalmaktadır. Savaşların en yıkıcı etkisi ölüm olmakla birlikte, savaşa maruz kalan çocuklar hayatta kalsalar dahi fiziksel ve psikolojik bazı zorluklar yaşayabilmektedir.” dedi.

    Öğretmenlere seslenen Duruay, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çatışma ve şiddet ortamı milyonlarca çocuğu doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir. Çocukları en temel insani haklarından yoksun bırakmakta, geleceğe ilişkin beklentilerinde derin kaygılar yaşamasına neden olmaktadır. Bu mağduriyeti yaşayan çocukların eğitim yaşamlarında da başarılı olmaları mümkün değildir. Biz eğitimciler olarak, “barış olsun, çocuklar ölmesin, bütün çocukların temel hakları korunsun” tavrında kalmaya, bu tutumda ısrarcı olmaya devam edeceğiz.”

 

Editör: Haber Merkezi