Özel bir yemek solunun Konferans Salonundaki toplantıya,Gübretaş  satış yöneticisi Yusuf Erkol,  Diyarbakır Bölge Müdürü  Mahmut Özalp, Ziraat Mühendisi Nazmi Güneş, Tarım Kredi Kooperatifi  Ziraat Mühendisi Ferit Korkutan, İlçe Tarım Müdürlüğünden Ziraat mühendisi Abdullah Mirzaoğlu ve çok sayıda çiftçi katıldı. Toplantıda çiftçilere, ekili ve ekim yapılacak olan alanlarda yapılan toprak analizleri, toprağa atılan tohumların sıkılık derecesi, sulak ve kurak arazilerde dekar başına kaç kilo gübre atılması, verimde elveriş bakımından kaliteli mahsul alınmasında izlenecek yollar anlatıldı.

02-224.jpg

Bilgilendirme toplantısında konuşan Gübretaş  Ziraat Mühendisi Nazmi Güneş , iyi tarım uygulamalarının yaygınlaşmasına dikkat çekerek, “Bitki, hayvan ve insan sağlığı için tarımsal üretimin her aşaması kontrollü olması ve başta olmak gübre üzere bütün girdilerin dengeli kullanılması gerekiyor” dedi. Böylece çiftçilerin birim alandan elde edecekleri verimin de yükseleceğini söyleyen Güneş, sözlerine şöyle devam etti:
“Tarımsal girdilerin ekonomik kullanımı, çiftçilerimizin sağlayacağı kazanç açısından önemli. ‘En az gübre ile en fazla verimi nasıl alırım’ diye hesap edilmeli. 
Bir tarımsal üretim alanının ihtiyaç duyduğu en doğru gübre çeşidinin ve miktarının tespit edilmesi için mutlaka toprak analizi yaptırmak gerekiyor dedi. 


Bilgilendirme Toplantısı Üreticiler İçin Çok Verilim Geçti.
Bilgilendirme toplantısının verimli geçtiği söyle Bismil Mega Çırçır Gübretaş bayi sahibi Musa Çelebi, özellikle gereğinden fazla gübre kullanımının olumsuz etkileri, üretim alanlarından hastalık ve zararlıların anlatılması üreticiler için çok iyi oldu.
Bu bilgilendirme toplantısında emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.
Bilgilendirme toplantısı sonrası çiftçilere yemek verildi.

01-144.jpg
21-021.jpg22-021.jpg

 

Editör: Haber Merkezi