Bismil İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarımsal üretimde karşılaşılan hastalık ve zararlılara karşı yürütülen mücadele kapsamında, çiftçileri zamanında bilgilendirmek amacıyla 10 personel ekibi ile Bismil Güngeçti köyünde çiftçiler için   bilgilendirme toplantı düzenlendi.
Toplantıda Bismil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Çekiç, çiftçilere buğday zararlarının önlenebilmesi için yapılacak önlemler ile ilgili bilgiler ve Hububatta yaprak hastalıkları, hububat zararlıları ve alınması gereken önlemler konusunda bir sunum yaptı.

Müdür Çekiç, Diyarbakır ilinin en büyük alana sahip Bismil ilçesinde Pamukta olduğu gibi hububatta önemli bir alana sahiptir. İlçe Tarım Müdürlüğünde 4 adet Sünne ekibi ve 16 personel, İl Müdürlüğü denetiminde İlçemiz sınırları içerisinde bütün hububat ekiplerimizce taranacak. Hububatta Zararlıları tespit edilecek. Hububatta gereksiz ilaçlanma kullanmayacak. Dedi.
Üreticiler, kırsal köy mahalle kahvehanelerinde gerçekleşen toplantılardan  memnun olduklarını söylerken, bu toplantıların devam etmesini  istediklerini ve bakanlığın açıkladığı destekler hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini bildirdiler.

30-015.jpg32-006.jpg


 

Editör: Haber Merkezi