İlçedeki bir salonda gerçekleştirilen toplantıda, ÇKS yerine 2014’te getirilen Tarım Bilgi Sistemi (TBS) ile ilgili bilgiler sunuldu. Çiftçilerin ürünlerini doğru yazmalarının gerektiği kaydedilen toplantıda Tapu'dan kaynaklı hataların burada düzeltilmesi gerektiği vurgulandı.
Arazilerin uydudan kontrol edileceği ve çiftçilerin ektikleri ürünleri doğru beyan etmelerini istenirken alternatif ürünler hakkında bilgi verildi
 
Yapılan açıklamada, tarımda üreticilerin ve ürün bilgilerinin kayıt altında tutulduğu ÇKS yerine (TBS) uygulamasına geçileceği hatırlatıldı.
Çeşitli devlet desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticilerin ÇKS'de olduğu gibi TBS için de form doldurarak İlçe Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerektiği bildirilen açıklamada, üreticilerin beyanlarının uydu görüntüsü üzerinden inceleneceği, beyan ile görüntülerdeki parsel ve ürünün birbirini tutmadığı takdirde müracaatın işleme konulmayacağı belirtildi.
Soru ve cevap şeklinde geçen toplandı da çiftçiler yeni uygulamayı (TBS) kabul etmeyip toplantı ortasında tepkilerini dile getirerek, salonunu terk ettiler.
2.20140407194339.jpg
 
Editör: Haber Merkezi