Konuyla ilgili konuşan çiftçilerden Oktay Çelebi, bu yıl ekinlerin geçen senelere göre daha iyi verim verdiğini belirterek, fiyatlarında daha iyi olması gerektiğini söyledi.

Çelebi, Mısırımızın hasadını yaptık. Çok iyi görünüyor inşallah iyi olur. Bazı çiftçilerin mısırı iyi bazıların ise kötüdür. Geçtiğimiz seneye göre çok daha iyidir. Geçen seneye göre fiyatlar 74 kuruştu. Bu yıl 95 kuruştur. Zamlanan mazot, gübre ve ilaçlara göre fiyatlar iyi değildir. Fiyatların en az 1.20-1.30 TL olmasını bekliyorduk.” dedi.

Mısır hasadından çok memnun olduklarını belirten Çelebi, “Hasadımızı yaptık çok şükür verimi iyiydi. Bu yıl verim diğer senelerden daha iyiydi. Mısır ekimine yeni başladığımızda çok yağmur yağdı. Bizde iyi bakmaya çalıştık. Bunun karşılığını bol verimle aldık. Hasat ile beraber fiyatından da  memnunuz. Mısır fiyatı 95 kuruştu. OFİS daha fiyatlarını belirlememiş.” ifadelerini kullandı.

Yıllardır mısır ekimiyle uğraştıklarını belirten çitçilerden Meki Budak, “Birkaç senedir mısır ekimi yapıyoruz. Her yıl ekimden sonra birçok işlem yapıyorduk. Bu yıl aşırı yağmurlardan dolayı birçok çalışmayı yapamadık. Mısırlarımızı verimiz az olacağını düşünüyorduk. Şimdi mısır hasat zamanıdır. Mısırlarımızı topladık. Önceki seneye göre verim daha iyidir. Mısır fiyatları geçen seneye göre 35 kuruş daha fazladır. Allah’a şükürler olsun mısır verimi az beklediğimiz halde önceki senelere göre daha iyiydi. Allah-u Teâlâ malımıza bereketini koymuş.”şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi