Bu süreçte çiftçilere sık sık telkinde ve tavsiyede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, çiftçilerin Coronavirus'e karşı tedbir alarak üretimlerine devam etmelerinin önemli ve gerekli olduğu belirtti.
Bismilli çiftçiler ise gerekli tedbirleri alıp sosyal izolasyon kuralına riayet ederek üretimlerine devam ediyorlar. Çiftçiler, bu süreçte yaptıkları üretimin çok önemli olduğunu ve devletin yaptığı hibe, desteklemelerin kapsamını ve sınırını genişletmeleri gerektiğini ifade ediyor.
Mazot ve gübre fiyatlarının yüksek olmasının kendilerini zor durumda bıraktığını belirten Oktay Çelebi adlı çiftçi, ürünlerde sağlanan hibelerin çiftçileri rahatlattığını kaydetti.

"Desteklemeler artmalı"
Bismil’de çiftçilik ile uğraşan Çelebi, "Gübre ve mazot fiyatlarının yüksek olması bizi yer yer zor duruma sokuyor. Coronavirus'ten dolayı nerdeyse her alanda üretim durmuş, bizimde bu noktada daha fazla çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Devlet bu süreçte çiftçilere hibe ve desteklemeleri artırmalı. Gübre desteklemeleri var ama bunun kapsamının ve sınırının artırılması lazım. Mazot noktasında da çalışma yapılmalı." dedi.

 

Editör: Haber Merkezi