Bismil İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarımsal üretimde karşılaşılan hastalık ve zararlılara karşı yürütülen mücadele çalışmalarında, çiftçileri zamanında bilgilendirmek ve gereksiz ilaçlamaların önüne geçerek zamanında ve tekniğine uygun ilaçlamalarla kalıntısız ve güvenli tarım ürünleri yetiştirilmesi amacıyla 10 teknik personelle 5 ekip oluşturuldu.
Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan İlçe Müdürü Remzi Çekiç, "Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen Bilgilendirme Sistemi" sayesinde çiftçilerimizi zirai mücadele ilanlarıyla zamanında bilgilendiriyoruz. 
Üreticilerin gereksiz ve aşırı ilaçlamalardan kaçınmaları gerektiğini söyleyen Çekiç, " Bilinçsizce yapılan ilaçlamalar hem üretim maliyetlerini hem de tarım ürünlerinde pestisit kalıntılarına yol açmaktadır. 
Bu nedenle ilçe müdürlüğümüzün başkanlığında 10 teknik personelle 5 ekip oluşturuldu. Ekipler  15 Kasımdan  itibaren  köylerimizde hububat, pamuk,  mısır ve sebze  kısacası tüm  ürünlerde  tarımsal faaliyet yürütülen alanlarda  ekim dikim ve hastalık zararlı  kontrolleri için köylerde  bilgilendirme ve uygulamalı eğitimlerde bulunacaklar.

 

Editör: Haber Merkezi