Bismilde çiftçiler ramazan bayramından önce pamuk destekleme primlerinin ödenmesi beklediği söyledi.

Bölge çiftçileri, tarımda girdi fiyatları, DEDAŞ'la ilgili yaşanan sıkıntılar ve desteklemelerin ödenmediğinden dolayı dert yandı.

Çiftçinin en büyük sorunu elektrikte yaşanan sıkıntılardır. Bismil ve Silvan barajı bir an önce bitmesiyle elektrik sorunu bitecek. 2015 yılında bitecek olan barajların hala bitmemesi çiftçiyi mağdur etmeye devam ediyor.
ÇİFTÇİ BİZ DEDAŞA ÇALIŞIYORUZ DİYOR

Çiftçi Halil B. Çiftçilerin en büyük sorunun elektrikte yaşanan sıkıntılar olduğunu ve ‘’Çiftçiler şu anda mağdur durumdadır. Pamuk eken çiftçilerimizin en büyük sorunu elektrik sorunudur. Bu sorunun bir an önce düzelmesini istiyoruz. Pamuk fiyatlarının daha dolgun bir şekilde olmasını istiyoruz. Yani çiftçi istediği tarihlerde desteklemesini alamıyor.

Devletten pamuk desteklemeleri öne almasını istiyoruz. Nasıl Çiftçinin 6 milyar borcu ertelemişlerse destekleme primlerinin öne almasını istiyoruz.

Pamuk ürünü zahmetli bir üründür. Pamuğun ekimi 20 ile 25 Nisan arasında yapılıyor, 10'uncu ayda ise biçiliyor. Yani 5-6 aylık bir süreci var. Çiftçilere bir an önce desteklemelerinin verilmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

38-003.jpg

Editör: Haber Merkezi