DİYARBAKIR - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Diyarbakır valisi Mustafa Toprak, yapımına 14 Aralık 2009 tarihinde başlanan ve Şanlıurfa yolunu Elazığ yoluna birbirine bağlayacak olan 13 km'lik çevreyolunda incelemelerde bulundular. İlgililerden çevreyolun son durumu hakkında bilgi alan Bakan Eker ve Vali Toprak, araçlarla yolu inceledi. Çalışmalarında sona gelinen Şanlıurfa-Elazığ çevreyolunun, 2011 yılı sonunda Diyarbakırlıların hizmetine gireceği bildirildi.
 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ve Diyarbakır valisi Toprak, Diyarbakır-Siverek karayolunun 10. kilometresinde yapımı süren çevreyolu inşaatı çalışmalarında incelemelerde bulunarak, yolun inşaatını üstlenen firma yetkililerinden çevreyolunun son durumu hakkında detaylı bilgi aldı. Çalışmalarında sona gelinen Şanlıurfa-Elazığ çevreyolunun 13 km'lik kesimi, 2011 yılı sonunda aydınlatılmış ve bütün trafik işaretleri yapılmış olarak BSK (bitümlü sıcak karışım) seviyesinde Diyarbakırlıların hizmetine girecek.
 

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına 2009 yılında Diyarbakır Valiliği koordinesinde başlanan Şanlıurfa-Elazığ çevreyolunun toplam uzunluğu 13 km'den oluşuyor. Zaman içerisinde yolun inşaat çalışmalarında karşılaşılan kamulaştırma sorunları nedeniyle yapım çalışmalarına zorunlu olarak ara verilen yol inşaatı, problemler giderildikten sonra 2011 yılı başlarında inşaata yeniden başlanmıştı. (Osman İçli )

Editör: Haber Merkezi