Başkentte sabah servisi yapan Çevik Kuvvet minibüsü yoldan çıkarak devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre aralarında emniyette çalışan sivil personelin de bulunduğu çoğu polis 20 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Altındağ Celal Esat Arseven Caddesi Meclis Blokları önünde meydana geldi. Karapürçek ve Siteler'de oturan polis ve emniyet personelini çalıştığı kurumlara taşıyan Çevik Kuvvet minibüsü, TBMM blokları önünde devrildi. Önüne aniden bir otomobilin çıkmayla sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu minibüs, cadde kenarında duran 06 HR 918 plakalı araca çarptı. Kaygan yolda çarptığı aracı da sürükleyen emniyet minibüsü, inşaat halindeki binanın önünde devrildi.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Havanın soğuk olması nedeniyle yaralılar olay yerine gelen ilk ambulanslara bindirildi. Bazı yaralıların sivil araçlarla hastanelere götürüldüğü öğrenildi. Yaralı polislerin silah ve techizatları olay yerine gelen diğer polis ekipleri tarafından emniyete götürüldü. Yaralılar, diğer ambulansların da olay yerine gelmesiyle ambulanslara dağıtılarak, en yakın hastanelere kaldırıldı. Çevik Kuvvet minibüsü ile çarptığı araçta hasar oluştu.

Çoğu polis memuru 20 kişinin yaralandığı kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Editör: Haber Merkezi