Trabzon'da bir vatandaş, eşinin telefonuna gelen "para kazandınız" mesajına inanınca para kazanma ümidine düşmüşken cebindeki parasından da oldu.

Eşinin telefonuna, bir içecek firmasının kampanyasından para kazandığı yönünde bir kısa mesaj geldiğini belirten A.U, mesajın gönderildiği numarayı aradı ve başına gelmeyen kalmadı.

Mesajı gönderen kişi A.U.'nun yaptıkları çekiliş sonucu 10 bin lira ödül kazandığını ve bunu alması için prosedür gereği şirketin hesabına 500 lira yatırması gerektiğini söyledi. A.U.'da kendisine hazırlanmış olan tuzağı farkedemedi ve bir bankamatikten dolandırıcılar tarafından talep edilen parayı yatırdı.

Talep edilen parayı yatırmasına rağmen kendi hesabına herhangi bir para yatmadığını farkeden A.U. bunun üzerine ilk aradığı numarayı tekrar aradı ancak karşısında muhatap olarak hiç kimseyi bulamadı.

Bunun üzerine dolandırıldığını farkeden A.U. Trabzon Çarşı Palis Merkezi'ne başvurdu. Güvenlik güçleri, konuyla ilgili inceleme başlattı ve halkı bu tarz konularda temkinli olmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi