Bazı ilçelerde yaşanan çatışmalardan dolayı yolcu sayısında büyük düşüşün olduğunu söyleyen Diyarbakır ilçe otogarındaki şoför ve çalışanlar, bölgeye bir an önce huzurun gelmesini istiyor.

BİSMİL’DE YOLCU SAYISI AZALDI. 

SÜRÜCÜLER, YAKIT PARALARINI DAHİ ÇIKARMADA SIKINTI YAŞADIKLARINI DİLE GETİRDİ.

Bismil-Diyarbakır arası taşımacılık işi yapan Ferdi Yılmaz, yaşanan çatışmalardan dolayı kimsede yolculuk yapma isteğinin kalmadığı söyledi. Yılmaz, korkudan kimsenin evinden çıkamadığını belirterek, “Bu yaşanan çatışmaların bitmesini istiyoruz, halkımız huzur istiyor. Daha önce işlerimiz çok iyiydi ama son zamanlarda yaşanan çatışmalar işlerimizi çok fazla düşürdü.” dedi.

Yılmaz, “Daha önce öğretmen ve öğrenciler gidiş geliş yaparlardı. Şimdi korkudan dolayı onlar  da gidip gelmiyorlar. Dedi.

 

Bölgedeki çatışmalardan dolayı yolcu sayısı yarıya indi.”

Yaşanan çatışmaların her meslek dalını etkilediği gibi kendilerini de etkilediğini belirten Samet Özan, “20 yıldır taşımacılık işi yapıyorum. Bölgedeki çatışmalardan dolayı yolcu sayısı azaldı. Biz barış istiyoruz, barış olmadan hiçbir şey olmaz. İnsanlarımız savaşı istemiyor, halkımız mağdur oluyor. İnsanlar mecbur kalmadığı müddetçe gidip gelmiyorlar. Eskiye oranla işlerimiz yüzde 50 düştü.” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi