Bu yıl çapa işlerinin Ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla oruçlarını tutabilmek için yarım gün çalışan işçiler, sahurdan sonra tarla başına gelip, öğlen saatlerine kadar çapa yapıyor ve ardından dinlenmek için eve gidiyorlar.

Çapa işleri Ramazan ayına denk geldiğini söyleyen Sinan Güler, "Sabahları sahurdan sonra saat 05.00 gibi evden çıkıp buraya geliyoruz, saat 12.00 gibi tekrar eve dönüyoruz. Günlük 6-7 saat çalışıyoruz. Ondan sonra eve gidip, istirahat ediyoruz. Ramazan ayında gerçekten de pamuk çapası  zor oluyor. Ramazan ayı dolayısıyla susama ve acıkma olduğu için sıcaktan dolayı burada fazla duramıyoruz. 

"Tevekkül edip tarlaya geliyoruz"

Amcasına yardım eden  Yasin Güler ise tevekkül ederek tarlaya geldiğini belirterek, "Sahurdan sonra tarlaya gelip, öğlen saatlerine kadar çalışıyoruz. Normalde burada alışıp oruç tutmayanlar da var ama Allah bize farz kıldığı için biz tutuyoruz. Biz tevekkül edip tarlaya geliyoruz. İnanıyoruz ki böylece Allah ekinimizi verimli kılacaktır. Allah yardım ettiği için oruç iyi gidiyor. Allah rızası için tuttuğumuz için fazla zorlanmıyoruz. Ufak sıkıntılar oluyor ama Allah rızası olduğu için dert etmiyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi