2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Bismil ilçe genelinde de Kur'an kursları yoğun bir katılımla başladı. Çocuklarla şenlenen camilerde, Kur'an-ı Kerim, siyer ve dini bilgiler dersleri veriliyor.

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından, Türkiye genelinde başlayan yaz Kur'an kurslarının önemini değerlendiren Bismil ilçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli projelerinden birisi olan yaz Kur'an kurslarının her yerde olduğu gibi Bismil’de de başladığını ve İlçe Müftülüğü olarak çok önemsediklerini söyledi.

“Camilerimiz çocuklarla cıvıl cıvıl”
Müftü Durmuş, “Okulların tatil edilmesinin ardından başlayan yaz Kur’an kurslarımız münasebetiyle, gördüğünüz gibi cıvıl cıvıl olan çocuklarımızla camilerimiz ve Kur'an kurslarımız şenlendi. Cenab-ı Allah bereketli eylesin inşallah. Geçen sene çok sayıda öğrencimizi camilerimizde misafir etmiştik yine bu sene de inşallah bu sayı daha da artar, kız –erkek olmak üzere çocuklarımızı camilerimizde misafir edeceğiz. Çocuklarımızın 9 hafta gibi bir zaman zarfında her şeyi öğrenmeleri mümkün değil, ama caminin manevi atmosferini onlara hissettirmek ve dinimizin güzelliklerini onlara hatırlatmak için önemli bir başlangıç olacaktır.” dedi.

“Yaz Kur’an kurslarını önemsiyoruz”
Çocukların dinini öğrenmeleri için yaz Kur'an kurslarını önemsediklerini dile getiren Müftü Durmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yaz Kur’an kurslarının daha da dolu dolu geçmesi için fahri Kur'an kursu hocalarımızı da işin içerisine katarak ders ücreti karşılığında ihtiyaç olan her yere ulaştırarak, yaz Kuran kurslarımıza başladık. Allah'ın izniyle inşallah 9 hafta içerisinde çocuklarımıza bereketli bir eğitim vereceğiz.  Burada pratik bilgileri öğrenecekler.  Abdest, gusül, namaz gibi önemli dini bilgileri öğreteceğiz. Çocuklarımız anne, baba ve dedelerinin camiye gelip namaz kıldıkları yerleri görüp namaz kılacak, orada oturacak, camiden faydalanacak. Çocuklarımız büyüklerimizin varisleridir ve o şekilde çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz.  Cenab-ı Allah hayırlı mübarek eylesin, bereketli eylesin inşallah.”

“Camilerimizi çocuklarımıza tanıtacağız”
Ebeveynlere de tavsiyelerde bulunan Müftü Durmuş, “Çocuklarımızın ellerinden tutsunlar, güvenilir hocalarımız olan cami görevlilerimize teslim etsinler.  Birkaç saat orada ders görecekler ve onun dışında yine tatil yapmaya devam edecekler.  Sabahtan akşama kadar devam zorunluluğu yok ve o şekilde güle oynaya camilerimizde dini bilgiler öğrenecekler. Çocuklarımızı yanlış arkadaşlıklara bırakmasınlar.  Hocalarımız ve hoca hanımların güvenilir ellerine ve doğru dürüst arkadaşlarımıza çocuklarımızı bıraksınlar. Camilerimizdeki hocalarımız camiye gelen çocuklarımıza camiyi tanıtacaklar. Mihrap, minber ve camiyle alakalı olan her şeyi tanıtacaklar.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi