Teravih ve Cuma namazlarımızda tek tük gördüğümüz ve özellikle orta yaş üstü cami cemaatinin en ufak gürültülerine anlayış göstermediği çocuklar, Peygamberimizin mescidinde baş tacı edilmiştir.  Lütfen çocuklara müdahale etmeyin onları camilere sevdirin. Güzellikle uyarın.

YETİŞKİNLER UYARILDI.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ramazan ayında teravih namazı için camilere gelecek çocuklar konusunda yetişkinleri uyardı

ÇİKOLATA İLE KARŞILANMASI GEREKİYOR.

Yaz Kuran kursuna katılan bazı kişilerin uzun çubuk hatırasını yâd ettiğini belirten Görmez, “O dönem bitti. Şu anda camilerin kapılarında yaz kurslarında çocuklarımızı çikolata ile karşılayan imamlarımızın sayısı azımsanmayacak kadar çok” dedi.

images-002.jpg

CAMİ CEMAATİNE UYARI, CAMİYE GELEN ÇOCUKLARA YARAMAZLIK YAPTI DİYE MUDAHALE ETMEYİN. GÜZEL BİR DİLLE ANLATIN.

Diyanet İşleri başkanı Mehmet Görmez, teravih namazı için camiye gelen çocuklara müdahale edilmemesi konusunda da cemaati uyardı. Yetişkinlere seslenen Görmez, “Çocukların hafızasında kötü iz bırakacak şekilde müdahale edecekseniz teravihinizi evinizde kılın diyorum. Camiye gelen çocuklar ister oynasın, ister koşuştursun. Onların hafızasında kötü iz bırakan müdahale kabul edilemez. Biz secdeye eğildiğinde çocuk sırtına bindiği için secdesini uzatan Peygamber’in ümmetiyiz. Bunu öğretmemiz gerekiyor” dedi.

HZ. PEYGAMBER'İN MESCİDİNDE ÇOCUKLAR

Günümüz çocukları ve çocuklu kadınları camiden dışlayan alışkanlıklarının tersine, ilk mescitteki uygulamalar hatırlatılıyor. Bunlardan biri de Efendimiz’in bir gün namazını kıldırırken bir çocuğun ağlamasını duyup, namazını erken bitirmesi…

Minberde hutbe okurken kırmızı elbise içinde, düşe kalka ilerleyen torunları Hasan ile Hüseyin’in mescidin kapısından içeri girdiğini görünce hemen hutbesini yarıda kesmiş Efendimiz; minberden inmiş, torunlarını kucağına alarak tekrar minbere çıkmış ve kucağında torunları olduğu halde hutbesine kaldığı yerden devam etmiştir.

Müslim’de kaydedilen bir hadiste ise şunlar aktarılıyor: Sevgili peygamberimiz, kızı Zeynep’ten olan kız torunu Ümâme kucağında olduğu halde namaz kılar, ayakta iken onu kucağında tutar, secdede onu yanı başına koyar, ayağa kalkarken tekrar kucağına alırdı (Müslim, Mesâcid, 41).

 

Editör: Haber Merkezi