Diyarbakır'da, çalınan bisikletlerinin internette satışa sunulduğunu gören bir kişi, hırsızlık zanlılarıyla müşteri kılığında irtibata geçti ve durumu polise bildirmesi sonucu yapılan çalışmayla zanlıları kıskıvrak yakalattı.

Bisikleti çalınan imam hatip lisesi öğrencisi Muhammet Sait Sönük, konu hakkında yaptığı açıklamada, hırsızlık vakasının 23 Nisan gecesi merkez Kayapınar ilçesi Mezopotamya Mahallesi 354'üncü sokaktaki ikamet ettikleri binanın birinci katında meydana geldiğini belirtti.

Merdiven korkuluklarına kilitlediği bisikletinin, kilidinin hırsızlar tarafından kırılarak çalındığını belirten Sönük, "Ağabeyim, bisikletle her gün işe gidip geliyordu. Bisikletin çalınmasının ardından mobil bir uygulama üzerinden ikinci el bisiklet ilanlarına bakmaya başladı. Tevafuken çalınan bisikletimize denk geldi. Bunun üzerine hırsızlarla müşteri kılığında iletişime geçtik ve bisikleti satın almak istediğimizi söyledik. Daha sonra zanlılarla geçtiğimiz pazartesi günü Huzurevleri Mahallesi'nde bir görüşme ayarladık. Babamla birlikte polise gidip durumu bildirdik. Polisler de görüşme yerine geldiler ve bizi uzaktan izlemeye koyuldular. Hırsızlar geldiğinde onların yanına gittim ve müşteri gibi bisikleti incelemeye başladım. Bisikletle deneme turu attığım sırada polisler hırsızları yakaladı." dedi.

Çalınmadan önce kendisinin de bisikletini aynı mobil uygulama üzerinden geçen sene satın aldığını aktaran Sönük, bisikletine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Baba Selahattin Sönük de oğlu Muhammet Sait'in bisikletine çok düşkün olduğunu belirtti. Hırsızlık olayından sonra bisikleti bulmak için bir arayış içerisine girdiklerini belirten Baba Sönük, "Görüştüğüm her kişi bana, bisikleti bir daha bulamayacağımı, ortada herhangi bir kamera kaydının olmadığını söylüyordu. Hatta bazıları bisikleti bulsak dahi hırsızlardan ancak para vererek geri alabileceğimizi söylüyordu. Ancak biz umudumuzu yitirmedik. Oğlum bisikletini internette görünce durumu Alişan Karakoluna bildirdik. Sağ olsun onlar da yardımcı oldular ve hırsızları yakaladılar." diye konuştu.

Olayın ardından Şehit Alişan Erol Polis Merkezi Amirliğine getirilen zanlılar hakkında adli işlem başlatıldı.


 

Editör: Haber Merkezi