Çağrı TV ve Doğruhaber Gazetesi Sevenleriyle Buluştu

Çağrı TV Genel Yayın Yönetmeni Abdulssamet Yalçın ve Doğruhaber Gazetesi Temsilcisi Mehmet Baran Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde sevenleriyle bir araya geldi.

DİYARBAKIR - Çağrı TV Genel Yayın Yönetmeni Abdulssamet Yalçın ve Doğruhaber Gazetesi Temsilcisi Mehmet Baran Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bulunan Vefa Der'de sevenleriyle bir araya geldi.

 Burada yaptığı konuşmada Kutlu Doğum ayının içinde olduğumuzu hatırlatan Çağrı TV Genel Yayın Yönetmeni Abdulssamet Yalçın, Kutlu Doğum ayı deyince akla Hz Muhammed'e (sav) çokça salavat getirilmesinin akla geldiğini belirterek, "Salavat çekmek Resulullah'a sahip çıkmak demektir. Allah, ona sahip çıkmamızı istiyor ona çokça salavat çekmemizi ve onu hatırlamamızı istiyor. Fakat sadece salavat getirerek Resulullah'u sevmek yetmiyor. O'nun hayatını öğrenmemiz ve onun ahlakını öğrenip ona göre hayatımıza ve yaşantımıza şekil vermemiz lazım. İnsanların peygamberimize çirin saldırılarına karşı bizlerin, Resululah'ın sünnetine ve hadisine daha çok sahip çıkmamız lazım. Allah, Resululah'a "sen onların içinde olduğun müddetçe ben onlara azap etmeyeceğim" diyor. Eğer şayet bizim kalbimizde Resulullah varsa, bizim hayatımızda Resulullah varsa bizim dilimimizde salavat varsa, Allah bize azap etmez" dedi.

 

Milleti Bozan Basındır Milleti Islah Edecek Olan da Basındır
Bu milletin ahlakını ve düşüncesini bozanın basın olduğunu belirten Yalçın, "Bu milletin aile ahlakını bitiren terbiye ve hayayı bitiren televizyondu. Yıllarca ahlaksız diziler filimler programlar ve reklamlarla bu milleti dininden ettiler. Biz de, bu gidişatı durdurmak için bir televizyon kanalı açmaya karar verdik. Normalde bir kanalın resmi başvuru ve açılması 3 ayı bulurken söz konusu biz olduğumuz için çeşitli bahanelerle 2 senede zorla açtırabildik. Sürekli önümüzü tıkamaya çalışılıyordu İslam'ın sesi çıkmasın, küfre devam edilsin diye bizi çok ama çok uğraştırdılar. Allah'a hamdolsun Çağrı TV açıldığı bu kısa zaman içinde de bakıyoruz duyuyoruz ki, insanlar kanaldan etkilenip kendine işte aile kanalı terbiye kanlı deyip sevinçli bir şekilde kanalı seyredip kendilerine İslami bir hayat çizgisini çekiyorlar. Milletin içine bir uyanış yapmış durumda. Eskiden aman ha evinize televizyonu almayın o bir şeytandır diyorlardı o kötü bir alettir fuhuşatı yayıyor seyretmeyin diye söyleniyordu. Ama gel gör ki, TV her evde var herkes seyrediyor gerçekten de insanların ahlakını bozuyordu ve kimse onu kendi ailesinden uzaklaştıramıyordu. Biz de dedik mademki evimizden çıkmıyor ve bizim çocuklarımızın ahlakını bozuyor, harekete geçerek bu kanalı açtık. İmkanlar ve şartlar el verirse inşallah en kısa zamanda çok güzel ve çok kaliteli bir yayına başlayacağız" diye konuştu.

 İslami Basına Sahip Çıkalım
Günümüzde medyanın önemine değinen Mehmet Baran ise, Müslümanların televizyon, gazete, radyo ve dergilerle birbirlerine hakkı tavsiye edebileceklerini ve Müslümanlara yönelik iftira ve karalamaları boşa çıkarabileceklerini belirterek, Müslümanların, kendilerinden bir parça olan İslami basına sahip çıkması gerektiğini vurguladı. (Hasan Gündüz - İLKHA)

Editör: Haber Merkezi