İçişleri Bakanlığı, sigara içenlerin maskelerini çenelerinin altına indirmesinin oluşturduğu risk nedeniyle halkın yoğun bulunduğu cadde ve sokaklar ile ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç duraklarında sigara içilmesini yasakladı.

Bugün itibarıyla geçerli olan yasak kapsamında İstanbul'da bir denetimin yapıldığı gözlemlenmezken az da olsa bazı vatandaşların sokak ve caddelerde yine sigara içmeye devam ettikleri görüldü.

Pandeminin yayılma riski sebebiyle toplu yaşam alanlarında içilmesi kısıtlanan sigara yasağını İLKHA muhabirine değerlendiren vatandaşlar, başlı başına zararlı olan sigaranın cadde ve sokaklarda içilmesinin yasaklanması kararını olumlu bulduklarını ve kararı desteklediklerini söylediler.

"Sigara içilmezse cadde ve sokaklar tertemiz olur"

Kendisinin sigara içmediğini ve içenlere de tavsiye etmediğini söyleyen Rasim Ahlatçı, "Sigaraya verilecek olan parayı ailesine çocuklarına harcasa ne kadar güzel olur değil mi? Cadde ve sokaklar da tertemiz olur. Hastalık kapmayız, güzel güzel yaşar gideriz. Dumansız hava sahasında yaşayalım." dedi.

"İnsanlar sigara bahanesi ile maske takmıyorlardı"

Sigara içmediğini ve açık alanlarda sigaranın yasaklanması kararını desteklediğini belirten Yavuz Aktaş, "Sigara kullanmayan vatandaşlar var. Sigara içenlerin içmeyenlere saygı göstermesi gerekiyor. Bu yüzden de doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. İnsanlar sigara bahanesi ile maske takmıyorlardı bunun için sigaranın yasaklandığını düşünüyorum. Bence doğru bir karar." diye konuştu.

"Kalabalık ortamlarda sigara içilmemesi için çok güzel"

Yolda yürürken sigara içenlerin dumanının üzerine geldiğini ve bundan rahatsızlık duyduğunu ifade eden İsmail İzoğlu, "Ben sigara kullanmıyorum. Yolda yürürken sigaradan büyük rahatsızlık duyuyordum zaten. Bundan dolayı gerçekten mutluyum. Ama şimdi içenleri de düşünmek lazım. Onlar için de bir yer ayarlansa iyi olur. Yol ortasında içmemeleri bizim için daha iyi. Maske çıkarılmadan yolda yürünecek ve kalabalık ortamlarda sigara içilmemesi için çok güzel." şeklinde konuştu.

"Sigarasız doğduk sigarasız da yaşayabiliriz"

Verilen kararın yerinde olduğunu söyleyen Abdüllatif Aktürk, "Gayet yerinde bir karar. Sigaraya karşı alınan önlemlerden gurur duyuyorum. Hiç içilmese daha güzel olacak. Ben bazen kendi yakınıma söz geçiremiyorum. Sözle olmuyor, beyinde bitiyor. Sigarasız doğduk, sigarasız da yaşayabiliriz." dedi.

"Aslında hepten yasaklansa daha iyi olur"

Kararın çok yerinde olduğunu vurgulayan Süleyman Kervancı da "Durağa gidiyoruz, yanındaki sigara içiyor, biz içmeyenler rahatsız oluyoruz. Dolayısıyla bu kararı destekliyorum. Zaten sigara öldürücü derecede zararlıdır. Duman falan, çok zararı var. Ceplerinden gidiyor, sağlığa zararlı ve aileyi de maddi olarak kötü etkiliyor. Zevk için içiliyor. Zararlı bir şey olmasa 'için' diyecez ama zararlı. Çevreye zarar veriliyor. Aslında hepten yasaklansa daha iyi olur. Fabrikaları bile yasaklansın." diye konuştu.

"Sigara hiç iyi birşey değil"

Sigaranın başlı başına zararlı bir madde olduğunu ve özellikle pandemi sürecinde hiç içilmemesi gerektiğini ifade eden Halil Demir ise "İyi bir karar. Vatandaş eve gidip balkonda içiyor. Rüzgâr dumanı içeri alıp götürüyor, çoluk çocuğa sirayet ediyor. Sigara hiç iyi birşey değil. Pandemi sürecinde çok etkin olduğu söylenmekte. Herhalde içen yok." şeklinde konuştu. 
 

Editör: Haber Merkezi