Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler’ başlıklı genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar çerçevesinde koronavirüs tedbirlerine uyarak vatandaşların nikahını kıyıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun İçişleri Bakanlığı’nın ‘Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler’ başlıklı genelgesi kapsamında aldığı kararlar çerçevesinde nikah kıyma hizmeti sunuyor. Büyükşehir Belediyesi, normalleşme süreciyle birlikte evlenmek isteyen çiftlerin nikâhlarını, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda açık havada, sosyal mesafe kurallarını dikkate alarak maskeli olarak kıyıyor. Gelin ve damadın birer metrelik mesafeyi koruduğu nikâhta, evlilik cüzdanları dezenfekte edilerek takdim ediliyor.

Mekan girişinde maske dağıtılıyor

Tedbirler kapsamında tüm önlemleri alan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, kendi personellerin giriş/çıkışlarında vücut ısısı ölçümleri temassız ateş ölçerlerle yapıyor ve verileri günlük olarak kayıt altına alıyor. Nikah yapılacak mekanlarda görevli personelin tuvalet, dinlenme, ortak yemek ve sosyal alanları mesafe koşullarına göre düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu alanların temizliği ve kurallara uygun şekilde dezenfeksiyonu düzenli olarak sağlıyor. Nikâh merasimi sürecinde gelin, damat, nikâh memuru ve şahitler dâhil maske takılmasını zorunlu kılan Büyükşehir Belediyesi, maskesiz misafirlere mekân girişinde maske dağıtıyor.

Günlük 7 nikah kıyılıyor

Günlük ortalama 7 nikah kıyan Büyükşehir Belediyesi, her nikah işleminden sonra alanı dezenfekte ederek yeni nikah için hazırlıyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, nikahı kıyılan çiftleri mutlu günlerinde yalnız bırakmamak için Büyükşehir Belediyesi Korosu’nu görevlendirdi. Koro üyeleri çiftlerin sevdiği şarkıları seslendirerek unutamayacakları bir gün sunuyor.

Nikahları kıyılan çiftler, en mutlu günlerinde koronavirüse tedbirlerini en üst seviyede tutan ve müzik dinletisi ile kendilerini yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler. 

Editör: Haber Merkezi