Diyarbakır'da 50 milyon Euro harcanarak tamamlanan ve içinde 80 mağaza bulunan Ninova Park'ın açılışı gerçekleşti.

DİYARBAKIR- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır İl Valisi Mustafa Toprak'ın da katıldığı Ninova Park açılış törenine, birçok vatandaş açılış öncesi akın etti. Kalenderler İnşaat tarafından 50 milyon Euro harcanarak yapılan Diyarbakır'ın en büyük alışveriş merkezinde bin 500 genç istihdam edilecek.

YEREL ESNAFIMIZ VE YEREL MARKETLERİMİZ CAN ÇEKİŞİYOR
Diyarbakır Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Fahrettin Gülmüş, Diyarbakır'da ardı ardına açılan alışveriş merkezleri, dev marketler; küçük çaptaki esnafı, bakkallar ve yerel marketleri yok etme noktasına getirdiğini söyledi. Başkan Gülmüş," Ulusal marketler büyük alışveriş merkezleri ilimizde açıldıkça işsizliği çözmek yerine işsizlik oranını daha da artırıyor. Birçok büyük market zincirinin, dev alışveriş merkezlerinin açıldığı Diyarbakır'da mahalle bakkallarımız, yerel esnafımız ve yerel marketlerimiz can çekişiyor. Yerel esnafımız işyerlerini kapatmak zorunda kalıyor. Bu yüzden doğal olarak da işsizlik artıyor Diyarbakır'ımızda. "şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR'IN SICAK PARASI DIŞARI ÇIKIYOR
Başkanı Fahrettin Gülmüş, Diyarbakır'da açılan ulusal marketlerin ve alışveriş merkezlerinin yatırım ve üretim amaçlı gelmediğini, alışveriş merkezlerinin Diyarbakır'ın sıcak parasını dışarıya taşıma amacıyla açıldığını belirterek " Ürün ve kırtasiye hatta poşetlerini bile kentimizden almayıp dışarıdan getirtiyorlar."ifadelerini kullandı.
Başkan Gülmüş, küçük esnafın büyük alışveriş merkezleri karşısında düşe kalka direndiğini kaydederek, "Bir market markası ilimizde 60 şubeye ulaştı bu gelişme gibi görülse de aslında çok acı bir durum. Bu marketler sayesinde geçmişten günümüze kadar gelen bakkallar birer birer kapanıyor maalesef. Kentimizde 2 bin kayıtlı bakkal var. Ne yazık ki ayda 25 ila 30 bakkal esnafımız kapatmak zorunda kalıyor. Her bir esnaf 5 kişiden oluşan bir aileye sahip olsa ayda 150 hemşerimiz ekmeğinden oluyor ve doğal olarak işsizlik oranına katkı sağlıyor" dedi.
 
VATANDAŞLAR KÜÇÜK ESNAFI TERCİH ETSİN
Vatandaşlardan küçük esnafı tercih etme duyarlılığını isteyen Gülmüş," Yasalara göre büyük alışveriş merkezlerinin kent dışında olması gerekirken, maalesef görüştüğümüz ilgili kurumlar bu konuda bir şey yapmıyor veya yaptırtmıyorlar. Buna birilerinin dur demesi lazım. Diyarbakırlı vatandaşlarımıza da bu konuda büyük görev düşüyor. Alışverişlerini bakkal ve yerel esnafımızdan yapmalıdırlar. Halkımıza bu konuda büyük bir duyarlılık düşüyor." şeklinde konuştu. (Ayetullah Turgut-İLKHA)

Editör: Haber Merkezi