Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 5,7 ile sarsılan Van'da yaşananların bir deprem değil, cinayet olduğunu öne sürdü. Baydemir, "23 Ekim tarihinde yaşanan depremdi, büyük bir afetti. Ama bugün yaşadığımız bir afetten, bir depremden ziyade bir cinayettir. Bugün yaşanan ölümler afetin sonucu değil, ihmalin sonucudur." dedi.

Van'da incelemelerde bulunan Baydemir, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Arama kurtarma ekiplerine teşekkür eden Baydemir, "Van halkının yaralarını sarmak, arama ve kurtarma çalışmalarına etkin bir şekilde katılmak için buraya geldik. Batman, Diyarbakır Sur, Hakkari ve bölgeden gelen belediye başkanlarımız sabaha karşı Van'a geldik. Hem Bayram hem de Aslan otelinde incelemelerde bulunduk. Aynı zamanda bölge hastanesini ziyaret ettik. Ülke olarak yaşadığımız acı çok büyük. Arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm ekiplere, TSK da dahil olmak üzere içtenlikle teşekkürlerimi şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Aramak kurtarma ekipleri cansiperane bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor." şeklinde konuştu.

Yetkilileri suçlayan Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü. "Ancak, 23 Ekim tarihinde yaşanan depremdi, büyük bir afetti. Ama bugün yaşadığımız bir afetten, bir depremden ziyade bir cinayettir. Bugün yaşanan ölümler afetin sonucu değil, ihmalin sonucudur. Düşünün ki arama kurtarma çalışması için bu kentte bulunan insanlarımız şu anda göçük altında. Düşünün ki bu kentteki acıyı, çığlığı Türkiye'nin diğer tarafına yansıtmak için burada bulunan basın mensubu arkadaşlarımız şu anda göçük altında. Artık gerçekleri görmemiz gerekiyor. Burada büyük bir koordinasyon sıkıntısı var. Nasıl olur da bu iki bina mühürlenmiyor? Bunun hesabını mutlaka hükümet sormalıdır. Van Belediye Başkanımız afet koordinasyon merkezine bir dilekçe yazarak hasar tespit çalışmalarında yer almak istediklerini belirtmelerine rağmen tespit çalışmalarına dahil edilmemişlerdir. Benim açımdan 5,7'nin şiddeti en az 7,2 kadardır."

Editör: Haber Merkezi