Bu yastığın eşi aranıyor!

*Batman’ın Sağlık Mahallesi 9. caddede oturan 6 kişilik Sudemir ailesi, depremin ikinci gününde Batman’dan Van-Erciş’e gönderdiği yastık içinde 12 bin TL’lik altının bulunması için başvurmadık yer bırakmadı. Batman Belediyesi’ne başvurduklarını söyleyen Nurhan Sudemir, “Kaynanam eski yastıktan çıkardığı 2 bilezik, 1 set, kolye ve künyeyi mavi renkli yastığın içine bırakmıştı. Ben de fark etmediğim yastığı yardım arabasına verdim. 3 saat sonra duyduğumda her şey iş işten geçmişti” dedi.

YASTIĞI BULANLARA 1000 TL ÖDÜL

Van depreminin ardından evdeki yastığını depremzedelere gönderen Batmanlı Sudemir ailesi, 12 bin TL’lik altının içinde bulunduğu yastığı bulanları 1000 TL ile ödüllendirecek. 75 yaşındaki kayınpederi M. Şirin Sudemir’in emeklilik parası ile biriktirdiği altınları bıraktığı yastığı kendi eliyle yardım toplayan araca verdiğini söyleyen Nurhan Sudemir, “Kaynanam daha önce eski yastıkta olan 2 bilezik, 1 set, kolye ve künyeyi mavi renkli yastığın içine bırakmıştı. Ben de fazla yastık var diye bir yastığımızı yardım aracına verdim. 3 saat aradan sonra kaynanam altınların mavi renkli yastığın içinde olduğunu söyleyince şok oldum. Hemen Belediye’ye başvurduk. Ancak tüm aramalara rağmen yastığı bulamadık. Kayınpederim maaşından biriktirdiği parayla kendine hayır işlerine kullanmak için altın biriktiriyordu” dedi.

“ERCİŞ’E GİTTİK, BULAMADIK”

Sağlık Mahallesi 9. cadde 14 nolu evde oturan 6 kişilik Sudemir ailesi, evdeki yastığın eşini bulmak için başvurmadık yer bırakmadı. Yastığın bulunması için Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel’e başvurduklarını da anımsatan Nurhan Sudemir, şöyle devam etti : “Yastığımızın içinde altınların olduğunu bizzat Belediye Başkan Yardımcısı’na söyledik. Onlar da ilk gün toplanılan yardımların Erciş’e gönderildiğini söyleyince biz de oraya gittik. Tüm aramalarımıza rağmen yastığı bulamadık. Kayınpederimin biriktirdiği o altınların yer aldığı yastığın bulunmasını istiyoruz, mağdur durumdayız.” Öte yandan 75 yaşındaki M. Şirin Sudemir de, 10 yıldır emekli maaşından biriktirdiği paraları altına dönüştürdüğünü belirterek, “Hayır işlerine ayırdığım o altınların yastık içinde olduğunu duyunca üzüldüm. Günlerdir o yastığı düşünüyoruz. Batman Belediyesi’nden bu konuda destek istiyorum” diye konuştu...

Batman Gazetesi

Editör: Haber Merkezi