Bismil ilçesinde aralarında husumet bulunan amca çocukları, barış heyetin aralarına girmesiyle barıştılar. Barış törenine katılan taraflar, korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi korurken, maske takmayı da ihmal etmedi.
Bismil ilçesinde 5 ay önce arazi anlaşmazsızlığından dolayı Bozçalı ailesinin amca çocukları arasında çıkan kavgada bir kişi yaralanmıştı.  Amca çocukları arasında başlayan husumet barış heyeti Başkanı HÜDA PAR ilçe başkanı Ali Bilmez, ilçe müftüsü Ahmet Durmuş
Bismil Ak parti Belediye başkan adayı Hacı Kemal ArslanMHP ilçe Başkanı Aydın Kurt,  barış heyetleri Mustafa Özmen, Mehmet Aykal ve Hacı Nezir Özalp araya girmesi ile barıştı.
Bismil ilçe müftülüğünün konferans salonunda sosyal mesafe kuraların uyarak bir araya gelen amca çocukları ilçe müftüsü Ahmet Durmuş’un da aralarında olduğu barış heyeti ve kanaat önderleri önünde Kur’an-ı Kerim’in altında geçerek barıştılar.

01-155.jpg

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve daha sonra dünyaya yayılan korona virüs nedeniyle Türkiye’de alınan tedbirler kapsamında barış törenine katılan vatandaşlar, sosyal mesafeyi korurken, maske takmayı ihmal etmedi. Aileler kucaklaşmadan Kur’an-ı Kerim’in altından geçti. Her iki aileyi kutlayan barış heyeti başkanı Bismil HÜDA PAR İlçe başkanı Ali Bilmez ve ilçe müftüsü Ahmet Durmuş olayın büyümesini önlemek için her iki taraftan da ricada bulunduklarını söyledi.
 İlçe müftüsü Ahmet Durmuş 'Bizler burada peygamberimizin sünnetini uyguluyoruz. Kendiside öyle durumlarda aileleri barıştırmak için çaba saf eder ve barışın kalıcı kalması için uğraşırdı. Bizlerde madem Allah için buraya bir araya geldik o zamandan bir daha böyle bir durum olmaması için herkes bu gün olduğu gibi elini taşın altına koysun. Hataların peşine düşen değil de af eden fedakarlık yapanlardan olalım.   Barışa katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Kur'an aranızdadır. Hiç kimse bu sulhu bozacak, zarar verecek herhangi bir tavır içerisinde girmeyecek. Bu sözü her iki taraftan aldık, hiç kimse hiç kimseye ihanet etmeyecek. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın." diye konuştu.

03-210.jpg

Burada Bir konuşma yapan HÜDAPAR İlçe Başkanı Ali Bilmez, “Özelikle bölgemizde maalesef aile içinde gerek kardeş gerekse amca çocukları arasında arazi anlaşmasızlığından dolayı istenmeyen olaylar oluyor. Bazen evin ihtiyarı yanlış kararlar ala biliyorlar burada asıl büyük sorumluluk gençlere düşüyor. Gençler yarını düşünerek aklıselim hareket etmeli yanlışa düşmemeli büyükleri hayat yaparlarsa onlara uymayarak onları hatalarından döndürmeli. Bu hadiseler olduktan sonra bize sorumluluk düşüyor. Komşumuz, köylümüz, dostlarımızın başına bir olay geldiğinde herkes yerinde müdahale etmelidir ki, olayın büyümesini önleyebilelim. İnsanlar bazen istemese de bir birini kırabiliyor. Bizlerde Müslüman olmamız hesabiyle Peygamberimizi Hz. Muhammed (S.A.V),mi kendimize örnek alarak böyle tür üzücü olaylar karşısında sesiz kalmayarak elimizi taşın altında koyuyoruz zira oda küskün ve husumetli aileleri barıştırıldı. Özellikle Bozçalı ailelerinden Allah razı olsun, Allah hayrınızı kabul etsin. Bu 3-4 aylık süre içerisinde sabır gösterip sağduyulu davranmışlardır. Daha büyük bir olay olmaması için büyük bir çaba göstermişlerdir. Aracıların hatırını tutan ve sakin davran her iki aileye de Allah razı olsun. İnşallah bu barış bizim bölgemizdeki diğer husumetli ailelerinde barışına vesile olur” dedi.
Duaların okunmasının ve konuşmaların ardından, her iki aileye mensup kişiler korona virüsü tedbirleri kapsamında kucaklaşmayarak Kur’an-ı Kerim’in altında geçti.

04-130.jpg06-035.jpg05-081.jpg

Editör: Haber Merkezi