Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Fener Çelebi, son zamanlarda boyun ve bel ağrılarının gittikçe arttığını ve geçmişte ileri yaşta görülen şikâyetlerin özellikle genç ve çalışan kesimde daha sık olmaya başladığını söyledi.
Özellikle boynun uzun süre sabit kalmasının sakıncalarından bahseden Çelebi, "Kişinin bir uzun süre sabit bir noktaya doğru boyunlarını eğmesi cep telefonundaki gibi benzer durumlara neden olabilir, ağrılar olabilir. Uzun dönemde bu ağrıların kalıcı hale gelirken kişinin uyku düzenini de bozabileceği, daha çok stresli olmasına sebep olabileceği gibi gündüz çalışma performansını da etkileyecek." ifadelerini kullandı.


Uyuma Şekli Önemli
Yüzüstü pozisyonunda uyumanın boyna fazladan yük bindirebildiğini belirten Dr. Fener Çelebi, "Boynunuzun doğal kıvrımını destekleyecek bir yastık seçin" uyarısında bulundu. Diş sıkmanın da boyun kaslarını gerebildiğini söyleyen Çelebi, "Olabildiğince faal olunmalı. Düzenli fiziksel aktivite yapan bireylerin tekrar eden boyun ağrısı geliştirme olasılığı çok daha azdır." diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi