Diyarbakır'da geçen ay boşanmak istediği eşinin azmettirdiği iddia edilen kişinin kezzaplı saldırısına uğrayan 21 yaşındaki Rojda Karagöz'ün koruma altında tedavisi sürerken, olayın faili İstanbul'da yakalandı.

Bir görgü tanığının ihbarıyla yakalanan kimliği açıklanmayan şüpheli, İstanbul'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, azmettirici eş A. Karagöz'ü de polis her yerde arıyor.

Diyarbakır'da eşiyle şiddetli geçimsizlik yaşayan 2 kız çocuk annesi Rojda Karagöz, yaklaşık 1.5 yıl önce evini terk ederek baba evine yerleşti. Çocuklarını göremeyen Rojda Karagöz, geçen 1 Eylül'de eşi A. Karagöz'ün yakınlarıyla telefonla konuşarak çocuklarını görmek istediğini söyledi. Çocuklarının kendisine gösterileceğine dair söz alan Rojda Karagöz, buluşma yeri olarak konuştukları parka gitti.

Burada çocuklarını beklerken yanına yaklaşan ve tanımadığı bir kişi, "Biraz serinle" diyerek elindeki pet şişenin içindeki sıvıyı genç kadının yüzüne döküp kaçtı. Yüzü ile vücudunun çeşitli yerleri yanan ve acı içinde çığlıklar atan genç kadın, çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldı. Rojda Karagöz, ilk tedavisinin ardından kendisine biraz geldiğinde hemen olanları anlatıp, olayı eşinin yaptırdığını iddia edip şikayetçi oldu.

Olayın ardından harekete geçen polis, genç kadının yüzüne kezzap atarak kaçan şüphelinin izini sürmeye başladı. Rojda Karagöz'ün yaralandığı sırada parkta bulunan bir kişi, geçen hafta '155 Polis İmdat' hattını arayarak, olayı gerçekleştiren kişinin eşkalini ve adını verdi. Fiskaya Semti'nde oturduğu belirlenen kişinin evinden aldığı fotoğrafı polis, Rojda Karagöz'e gösterdi. Genç kadın fotoğraftaki kişiyi teşhis etti. Polis, yaptığı araştırmada şüphelinin İstanbul Gaziosmanpaşa'da olduğunu belirledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile temas kuran Diyarbakır polisi, şüphelinin kaldığı eve operasyon düzenledi. Gözaltına alınan ve kimliği polis tarafından gizlenen kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu.

Eşi Rojda Karagöz'ün yüzüne kezzap atılmasını organize ettiği ve tutuklanan kişiyi azmettirdiği iddiasıyla halen aranan A. Karagöz'ün yakalanması için polisin çok yönlü araştırmasının sürdüğü bildirildi. Yüzünde ve vücudunda yanıklar oluşan Rojda Kargöz'ün tedavisi hala polis koruması altında sürüyor.
 

Editör: Haber Merkezi