16 savaş uçakları, köylüleri vurdu. ...

"İMKANLAR OLMADIĞI İÇİN YAPIYORUZ.."

Dün akşam Diyarbakır'daki askeri havaalanından kalkan savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtilen köylüler, bombardımanda 4 savaş uçağının yer aldığını söyledi. Gülyazı Köyü'nde oturan ve bombardımandan kaçmayı başaran Servet Encü, sınır ötesinden sadece mazot ve gıda maddeleri aldıktan sonra dönüş yolunda saldırıya uğradıklarını kaydetti. Sınırda önlerinin Gülyazı Karakolu'na bağlı askerler tarafından kesildiğini belirten Encü, "İmkanlar olmadığı için bu işi yapıyoruz. Devlet bize imkan sağlasaydı yapmazdık" dedi.

'ASKERLER YOLUMUZU KESTİ, UÇAKLAR BOMBALADI'

Encü, "Biz dönerken askerler önümüze gelerek yolumuzu kesti. Yeniden biz sınır ötesine kaçarken, F-16 uçakları üzerimizden geçerek bomba yağdırdı. Patlamanın etkisiyle ben de yere düşmüşüm ve karın içinde gömüldüğüm için beni fark etmemişler. Çok sayıda arkadaşımız ve akrabamız orada yaşamını yitirdi. Kaç kişi olduğunu bilmiyorum. 33 kişi yaşamını yitirmiş ve birçok kişiden ise haber alınamıyor" dedi.

'VAHŞETİ GÖRDÜK'

Yaşanan olayı "Bugün burası Halepçe, bugün burası Newala Qesaba" sözleriyle açıklayan Yekmale Köyü'nden Erdal Sağ ise, dün saat 16.00 ile 17.00 saatleri arasında 40'a yakın köylünün sınır ötesine gittiğini ancak akşam saatlerinde duydukları bombalama sesi sonrası karşılaştıkları vahşeti anlattı. Sağ, "Ortasu, Gülyazı ve Şantiye köylerinden çoğunluğu çocuk olmak üzere 40'a yakın kişi gitti. Akşam bomba sesleri ile herkes evinden çıktı. Karanlık olduğu için gidemedik sabah gittiğimizde bu vahşeti gördük. Bu yapılan tam bir vahşettir, katliamdır. Halkımız ekmeği için gitti. Bugün burası Halepçe olmuş, Newala Qesaba olmuş. Bu vahşetin karşısında söyleyecek söz bulamıyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi