Bismil ilçesi Tepe Mahallesi sakinleri, her yıl kış geldiğinde yollarının çamurdan geçilmediğini, yazın ise toz duman içerisinde kaldıklarını belirterek bu çilelerinin bitirilmesi için yetkililerin daha duyarlı olmalarını istedi.
 
Son bir haftadır yağan yağmurdan dolayı mahalle içi yolların ve evlerinin önünün çamurda geçilmediğini belirten Tepeliler,  2 senedir aynı çileyi çektiklerini belirterek, belediyenin bu konudaki duyarsızlığına adeta isyan ettiler.
 
Bu seçimden önce Tepe Büyükşehire bağlamadan önce Tepe Belediye başkanı Tüm Tepe sokaları kilitli parke taşı ile döşedi. sadece bizim sokak kaldı. yetkililerden bu sokağında Tepe' mahallesindeki diğer sokaklar gibi parke taşı döşenmesini istiyoruz. Tepe mahallesinin tüm sokakları belediye kapanmadan yapılmıştı. sadece bu sokak ve 1-2 sokak kalmıştı. 
 
“Bu sokağı adeta cezalandırırcasına bu halde bıraktılar”
Tepe Mahallesinde oturduğunu ve yaşanan bu sıkıntılardan dolayı artık yaşamlarının çekilmez bir hal aldığını belirten Veli Bulut, mahalle olarak adeta çamur deryasında yüzdüklerini söyledi.
 
Bulut, “Çarşıya gidip gelemiyoruz. Çocuklarımız evin önüne çıkamıyor, okula gidiş gelişlerinde zorluk çekiyorlar. Kapımıza bir araç gelemiyor çamurdan dolayı. Tepenin tüm sokaklarını parke taşı ile döşemişler ama bu sokağı adeta cezalandırırcasına bu halde bıraktılar. İşte halimizi ortadır. Buradan Belediye yetkililerine sesleniyorum! Bizim mağduriyetimiz giderilsin.” şeklinde konuştu.
 
“Evin önü adeta çamur deryasına dönmüş”
Mahalle sakini olarak artık bu çamurun sıkıntısını çekemeyecekleri bir duruma geldiklerin söyleyen Mahalle sakinlerinden Salih Gül ise, yaşadıkları sıkıntıların anlatılacak gibi olmadığını söyledi.
Gül, “Siz de görüyorsunuz;   Evin önü adeta çamur deryasına dönmüş. Kadınlarımız, çocuklarımız sokağa çıkamaz hale gelmiş.” ifadelerini kullandı.
 
“Niye sadece bizim sokak kendi haline terk edilmiştir?”
Oturdukları mahallenin caddelerine bakıldığına konuşmaya gerek olmadığını, mahallenin halinin göz önünde olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Muzaffer Özmen ise şöyle konuştu:
 
“Bugün bakıyoruz, Tepe’nin tüm sokakları Parke taşı ile döşenmiş durumda. Bir bizim buradaki sokak ve caddeler böyle bırakılmış. Bunu sormak lazım. Bunda bir kasıt mı var, niye sadece bizim sokak kendi haline terk edilmiştir? Belediye Her kış yağmurların başlamasıyla sadece göz boyamak için bir iki kamyon kum döküp gidiyor. Burada, bu işin yetkilisi artık her kimse onlara sesleniyorum; Bir an önce yolumuzu yapın bizi bu çileden kurtarın.” çağrısında bulundu.
3.20150219093143.jpg
4.20150219093244.jpg
Editör: Haber Merkezi