AK Parti hükümetleri döneminde sağlık alanında büyük değişimler yaşandığını ifade eden Milletvekili Aday Adayı Dr. Aziz Alper Biten, yapılan köklü değişikliklerle sağlıkta hasta memnuniyetinin büyük ölçüde arttığına dikkat çekti. Sağlıktaki dönüşümün kahramanları olan sağlık çalışanlarının her türlü övgüyü hak ettiklerini kaydeden Dr. Biten, “Sağlık hizmeti 24 saat esasına dayanan ekip hizmetidir. Sağlık hizmetlerinin sunumundaki başarının başkahramanı sağlık çalışanlarıdır.  Büyük bir fedakârlık ve özveri ile bu hizmeti sunan sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

dr.aziz.jpg

Sağlık çalışanları ile ilgili son yıllarda önemli düzenlemeler yapıldığını, yapılmaya da devam ettiğini hatırlatan Dr. Biten, şöyle devam etti:

 

“Sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi çok önemli. Son yıllarda bu konuda önemli adımlar atıldı. Yeni adımların da atılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Sağlıkta hasta memnuniyetini daha fazla arttırmanın yolu da sağlık çalışanlarının haklarının iyileştirilmesinden geçiyor. Diğer taraftan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları da sağlıktaki ciddi sorunlar arasında yer almaya devam ediyor. Sağlık ve şiddet kelimelerinin yan yana olmaması gerekiyor. Temennimiz şifa dağıtan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının son bulmasıdır. Bundan böyle şiddetin konuşulmadığı tıp bayramları diliyorum.”

Biten, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, nöbet ücretlerinin yüzde 50 oranında arttırılmasının önemli olduğunu belirtirken, “Sağlık çalışanları mali ve özlük haklarındaki her türlü iyileştirmeyi hak ediyor. Sağlık hizmetinin sunumunda görev alan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını tebrik ediyor ve kendileri ile ne kadar onur duysalar azdır diyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: Haber Merkezi