Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformundan gündemle ilgili konuşan Platform Başkanı M. Şerif Aras açıklamasında insanlıktan nasibini almamış insan kılıklı hayvanların Ezan-ı Muhammediye ye yapılan saygısızlığın kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Aras “ Özellikle son dönemde ve seçim atmosferinde olan ülkemiz seçmenler üzerinde oy hesaplamaları yaparak ve insanların ırkı inancıyla alay eden bir grubun insanlıktan nasibini almamış hayvandan daha aşağılanmış vasıfsız kişiliksiz yaratıkların Ezan-i Muhammedinin okunduğu esnasında çıkardıkları sesleri ve taşıdıklarını döviz ve pankartlar göster diki insan kılığında aşağılık yaratıklar olduklarını gördük. Siyasi bileşenleri hepsi demokrasi ve insan haklarından ve özgürlükten bahsetmektedirler, ancak onlar gibi düşünmeyen ve inancı gibi yaşayan insanlara şiddet ve müdahale etmeyi de ihmal etmiyorlar, ifadelerini kullandı.

Aras “Dedeniz Ebu Cehil bile Ezanı Susturamadı”
Ezan-ı Muhammed’i hiç kimse ne susturabilir nede güçü yetebilir diyen Aras” Ne sizler ne atalarınız firavunlar, Karun’lar, ne de Ebu Cehiller susturabildi.
Bu ülke bu millet Ezanlar ve Selalarla dirildi ve ayakta kaldı kalmaya da devam edecektir. Üstad Mehmet Akif Ersoy dediği gibi Bu ezanlar ki şahadetleri dini temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli... sözünü hatırlatan Aras “
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşünde ezana yapılan saygısızlık, bu duygu ve düşüncelerimiz göz önünde bulundurulduğunda açık bir şekilde görüleceği üzere, asla ve kat’a kabul edilebilir değildir. Bu toprakların mayası olan ezanımıza yapılan saygısızlığın anlaşılır tarafı yoktur, dedi”. 

Yeni Zelanda daki Cami Saldırısı Hristiyan Terörüdür
BİSTK Platform Başkanı Aras “Yeni Zellan'da da ki ırkçı saldırıyla ilgili de açıklamada bulunarak yapılan saldırının Hristiyan terörü olduğunu ifade etti.
Aras açıklamasında, "Mübarek Üç Aylardan ilki olan, içinde bulunduğumuz Recep Ayının ikinci Cuma'sı Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik ırkçı bir saldırıyla kana bulandı. Yeni Zelanda'da iki camide Cuma namazı esnasında Müslümanların üzerine ateş edildi ve 56 kardeşimiz bu saldırılarda yaşamlarını yitirdi. Bir o kadar kardeşimiz de yaralandı. Öncelikle yaşamını yitiren kardeşlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Elbette bu saldırıda tetiği çekenleri de, bu saldırının planlamasında yer alanları da, bu saldırı planı üzerinden bir hesap içerisinde olan tüm çevreleri de en ağır şekilde kınıyoruz" dedi.

Aras “Batılıların/ Haçlıların Tarihi Kanlıdır”
Yapılan saldırının Hristiyan terörü olduğunu ifade eden Aras sözlerine şöyle devam etti. Aras “Cuma günü Yeni Zelanda Cuma Namazında bulan Kardeşlerimizin Hristiyan teröristin terör saldırısı sonucu hunharca vahşice yaptığı katliamı 56 Müslüman kardeşimiz şehit edildi. Bir daha Batılılar yani  (Haçlılar) İslam Dünyasına olan kinlerinin kirli yüzünü gösterdi. Haçlılar Batılılar tarihleri ne kadar kirli ve kanlı olduğunu ve kendi medeniyetlerini kan, barbarlık ve katliamlar üzerinde kurduğunu tarih boyunca bunları gördük. Bunların tarihi kanlıdır,” dedi.
 
Aras “Çanakkale’deki Ecdatlarınız gibi sizi tekrar denizin dibine gömeceğiz “
Aras Batının ikiyüzlü olduğunu bu cümlelerle ifade ederek “Batı; Demokrasi diyor katliam yapıyor, insan hakları diyor, insanları katlediyor, özgürlük diyor insanları sömürüyor. Bir tarafta katliamlar yapıyor bir tarafta timsah gözyaşı döküyor. Ama bizler bu katliamları unutmayacağız bir daha Avrupa’yı  ecdatlarımız gibi İslam orduları ve Osmanlı ordusu gibi sizi de ecdadınız gibi Çanakkale’de denizin dibine gömdüğümüz gibi, tarihin karanlık sayfalarına gömeceğiz”, ifadelerini kullandı. 


Aras “Halepçe mazlumiyetin en büyük ifadesidir"
Halepçe katliamı yıl dönümü nedeni ile açıklamalarda bulunan BİSTK Platform Başkanı Aras, “Halepçe'nin mazlumiyetin en büyük ifadesi olduğunu belirterek, Kürtlerin Halepçe katliamından ders çıkarması gerektiğini ifade ettiler.

Halepçe katliamının tarihe büyük bir zulüm olarak geçtiğini kaydeden BİSTK Platform Başkanı Aras, Amerika ve Avrupa ülkelerinin bu suçun ortağı olduğunu söyledi.

Dindar Kürtlerin merhamet edilmeden katledildiğini belirten Aras, "Gerçekten tarihe büyük bir zulüm olarak geçti Halepçe katliamı. Orada binlerce dindar Kürt, hiç merhamet edilmeden katledildi. Ve bu suçun, zalim Saddam'ın ortakları İslam düşmanı Avrupa ve Amerika'dır. Zalim Saddam bu yaptığından hayır görmedi. Orda katledilen, şehit edilen mazlum Kürtler de mazlumane Rablerine kavuşurken, zalim Saddam'da saltanatı için yapmış olduğu zulmün üzerinden 3 yıl geçtikten sonra kendisinin de ağa babaları olan Amerika ve İslam düşmanı olan Avrupa ülkeleri tarafından ülkesi Irak işgal edildi ve kendisi bu hükümdarlık, iktidarından hayır görmedi. Bütün zalimlere sesleniyoruz; yaptığınız hiçbir zulüm saltanatınızın bekası için değmez. Çünkü saltanatınız baki değildir. Sizde fanisiniz, saltanatınız da." 
Üstad Said Nursi Ne güzel demiştir:
“Jı bo Zalıma biji Cehenem,
Zalimler için yaşasın Cehenem.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi