Son günlerde BİSTK platformu hakkında bazı münferit suçlamalar istinat edildiğini söyleyen BİSTK yöneticileri yazılı açıklama yapt;   


Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşları (BİSTK) “ Her İki Ak Parti Adayına da Taraf Değildir”


BİSTK Gücünü Kur’an Ve Sünnetten Alan Bir Platform olduğunu söyleyen BİSTK yöneticileri ” Bu gibi küçük hesaplarla birliğimizi karalamak ve yıpratmak hiçbir cenaha fayda ve yarar sağlamadığı gibi ilişiklerimize de zarar verecektir. İlçemizdeki Ak partinin kongreye gidecek iki parti başkanı adayına da BİSTK olarak taraf olmadığımızı, BİSTK olarak Başkan seçme ve atama gibi bir görevimizin olmadığını bu görevin ancak mevcut siyasi partilerin görevi olduğunu ifade etmekteyiz. BİSTK bir İslami sivil toplum kuruluşudur. Siyasi kuruluş ve bir parti değildir, vurgusunu özellikle belirtmek isteriz, diye konuştu.


BİSTK yöneticileri; BİSTK 5 yıldır ilçemizde faaliyet yürütmektedir. BİSTK platformunun , kuruluşu amacı ülkemizde ve bölgemizde faaliyet gösteren İslami camiaların ve STK ‘ların birlikteliği ve kardeşliğidir. Tamamıyla insan ve hizmet odaklı çalışmaktadır. Ülkemizde ve bölgemizde milli ve manevi değerler çerçevesinde şuurlu ve inançlı bireyler yetiştirerek her türlü kötü davranışlardan uzak bir toplum oluşturma gayretindeyiz, ifadelerini kullandı.

BİSTK Kardeşlik İçin Vardır

 BİSTK Siyasi bir oluşum değil, bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu söyleyen BİSTK yöneticileri” BİSTK her zaman birlik, beraberlik ve kardeşliğin sağlanması ve pekişmesi için çalışmıştır. Yaptığı hizmetler hem  Bismil’de hem de Bismil dışındaki sivil toplum kuruluşlarıyla ve Siyasi partiler tarafında takdir edilmiştir. BİSTK Siyasi bir oluşum değil, bir Sivil Toplum Kuruluşudur. BİSTK'ı ilçemizdeki Ak Partinin kısır döngü içerisinde yürütülen siyasetinin içine çekmeye çalışmak, BİSTK olarak bizleri bu yarış ve çekişmenin içine çekme ve taraf gibi gösterme bir büyük yanılgı ve hatadır. Bu kardeşlerimizin bu hata ve yanılgı içerisinde oldukları kanaatindeyiz.  KUR’AN ve SÜNNET gözlüğü takmadan ulu orta her yerde konuşarak Fitne ve Fesada sebebiyet verileceği aşikardır” diye konuştu.
BİSTK yöneticileri son olarak” Cumhurbaşkanımızın her platformda dile getirmiş olduğu milli ve manevi değerlerle yetişen dindar bir gençlik yetiştirmek BİSTK'ın hizmet alanıdır. BİSTK bu şiarla ve şuurla davasını yürütmektedir. Kamuoyu ve Basına Saygıyla duyurulur”, ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi