Cami temel atma töreni mahalleli tarafından sevinçle karşılandı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yapılacak olan Kurtuluş Cami'nin temeli hayırseverler ve protokol heyetinin katıldığı törenle atıldı.

Cami ismi değişmiyor: Adı: Kurtuluş Camisi

 Bismil Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Camisi yıkılarak yerine 3000 Kişilik yeni cami inşaatı temeli atıldı. 

CAMİ YÜKSEKLİĞİ 42 METRE, MİNARESİ 60 METRE İLE BİSMİL’DE EN YÜKSEK YAPIYA SAHİP OLACAK.

 Temel atma töreninde konuşma yapan Dernek Başkanı H.Sait Şat, caminin kullanım alanı 1428 metrekare, ve Caminin zemin alanı 816 metrekare ve 4 kat üzerinde Bismillin en büyük camisi olduğunu kaydetti.

Cami imamı Abdurrahman Araz ise konuşmasında camilerin halkın eseri olduğunu ifade ederek, “Bismil’de en büyük camimizin temelini atacağız. Bize düşen bu camiyi, imar edip bir an önce cemaatine kavuşmasını sağlamaktır. Bismilli hayırsever vatandaşlarımız inşallah desteklerini esirgemeyecekler. Buradaki tüm hayırseverler,  Kurtuluş Camisi’nin inşaatının hızlıca bitirilmesi için yardım yapacaklardır. Allah bu yola çıkan, Cami İnşaat komisyonuna,  yönetimine ve halkımıza yardım etsin. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualarla caminin temeli atıldı.

Caminin Mimarı ve tasarımları ücretsiz olarak Mimari ve tasarımları yapan, Mimar  Şeyhmus Çalın ve  Mimar Selim Dumanlıdağ Caminin tasarım ve mimarı ve proje sorumluğu üstlendi.

CAMİ’NİN TEKNİK BİLGİLERİ

Bismil’de en büyük cami ve en yüksek yapıya sahip olacak olan Kurtuluş camisi toplam 4 kattan olacağını ifade eden Halktan Cami İnşaat komisyonu Ömer Çalın, Yeni yapılacak camide,Bodrum kat, Zemin kat, iki kat,ve iki tane Mahber’den oluşmaktadır. Cami yüksekliği 42 Metre, Minarelerin yüksekliği 60 metre yani Minaresi 20 katlı bir binanın yüksekliğine eşdeğer diye konuştu.

ENGELLİLERE ASANSÖR

Cami toplam bir katın alanı 816 metrekare, Camide 4 adet minare, camide bay ve bayanlara Kuran kursu ve  su deposu ile birlikte engeliler için de asansör yapılacak. 

img_5218.jpgimg_5198.jpgimg_5202.jpg

img_5207.jpg

Editör: Haber Merkezi