Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) Bismil Mecit Çelik İmam Hatip Lise'sinde yapıldı. Umre ödüllü sınavda adaylar ilk 10'a girmek için ter döktü.

Adaylar sınavda zorlandıklarını, sınava çalışmaları durumunda sınavın kendileri için kolay olacağını belirtiler. Sınava giren öğrenciler, "Sınavın Resulullah (sav)'ın hayatından sorulması sınavı önemli kılıyor. Dereceye girmesek bile Resulullah (sav)'ın hayatını okuduğumuz için zaten ödülümüzü almış oluyoruz" dediler.

Sınav sonuçları Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ileriki bir tarihte açıklanacak. Sınavda ilk 10'a girenler Umre ile ödüllendirilecek. Ayrıca Bismil'de ilk 3'e girenlere çeşitli ödüller verilecek.

55 MERKEZDE SINAV YAPILACAK.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenleyeceği Peygamber Efendimize olan sevgimizi, ona olan sadakatimizi göstermek ve Peygamber efendimizin hayatını hem okumak ve hem okutmak için yapılacak yarışma 55 merkezde gerçekleşti.

İlk 10'a giren yarışmacılar umre gezisi ile ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmada il birincilerine tam altın, il ikincilerine yarım altın, il üçüncülerine çeyrek altın ödül olarak verilecek.

Umre Ödüllü Siyer Yarışması iki kategoriden oluşacak. 1. Kategoriye 15 yaş üstü yarışmacılar başvurabilecek. Bu kategorideki yarışmacılar, Kazım Ağcakaya ve Bünyamin Bulut'un kaleme aldığı Dua Yayıncılıktan yeni çıkan Siyer-i Nebi Hz. Muhammed adlı eserden sorumlu tutulacak.

Yarışmanın ikinci kategorisine ise 15 yaş altı yarışmacılar başvurabilecek. Bu kategorideki yarışmacılar Abdulkar Turan'ın kaleme aldığı Peygamberimi Tanıyorum adlı iki ciltlik eserden sorumlu tutulacak.

Editör: Haber Merkezi