Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürü Tuna Aydın’ın öncülüğünde gerçekleşen tiyatro oyununu halk ilgiyle izledi.
Akşam saat 20.00’da sergilenen “İstanbul Efendisi” isimli tiyatro oyununu ilçe halkı beğeniyle izledi.
Uzun çalışmanın ardından “İstanbul Efendisi” oyunu Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı  Salonu’nda sahnelendi. Tiyatro oyununa Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, Meclis Üyeleri, Kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Yönetmenliğini Engın Alkan’ın yaptığı oyunun oyuncu kadrosunda; Berna Adıgüzel, Cihan Kurtaran, Çağatay Palabıyık, Direnç Dedeoğlu, Edip Tepeli, Emre Şen, Gözde İpek Köse, Hamit Erentürk, Hüseyın Tuncel, Kayhan Erdem, Melisa Demirhan, Murat Güreç, Murat Üzen, Nazan Yatgın Palabıyık, Özge Midilli, Pınar Demiral, Selin Türkmen, Senem Oluz, Serkan Bacak, Tankut Yıldız, Utku Akıncı, Volkan Ayhan, Zafer Kırşan, Zeynep Ceren Gedikali yer aldı.
Oyun sonunda katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Başkan Gülenç,  “Öncelikle tiyatro sanatçısı arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sosyal ve kültürel etkinlik kapsamında ilçe halkımızı tiyatro ile buluşturduk. Bundan sonra da kültürel ekinlikler çerçevesinde elimizden gelen her katkıyı halkımıza sunmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın ilgi göstermesi, destek vermesi bizim için çok anlamlıdır” dedi.
Tiyatro gösteriminden memnun kalan vatandaşlar ise, Başkan Gülenç’e teşekkür ederek böyle etkinlikleri daha sık görmek istediklerini, tiyatro ve sinema kültürünün gittikçe yaygınlaşması için herkesin destek vermesini gerektiğini ifade ettiler.

 

Editör: Haber Merkezi