Bismillilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Vural, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Bismil halkı katıldı.
Bismil’de yıllardır birlik beraberlik içinde yaşayan vatandaşlarımız gecede Türkçe-Kürtçe türkülere hep beraber eşlik edip, el ele kol kola halaylar çekerek güçlü bir birlik beraberlik mesajı verdi.
Festival tadında bir gece
Aydın Aydın’ın izleyicileri coşturduğu, programın diğer sanatçı konukları; Hüseyin TATAR, Melis BERÇEM, Metin TOSUN,Ece BEYTAŞ, Azad, Şerif YAVUZ ve Bismil’in önemli oyuncularından Kemal ise oynadığı oynuyla izleyicileri daha da coşturdu.
Bismil’in her yönüyle tanıtıldığı programın son bölümünde ise Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç sahneye çıkarak konuşma yaptı. Başkan Gülenç konuşmasında ; Yaklaşık 2 yıl önce Bismil’de göreve başladım. 6 aydır ise Belediye Başkanı görevini yürütüyorum. Bismil’e geldiğimde bu sokaklarda hüzün, göz yaşı vardı. Sur ve Cizre gibi olmasa da terör örgütü tarafından sokaklarımızda hendekler kazılıyordu. Ama çok şükür şimdi Bismillilerin eğlendiğini o kötü günlerin geride kaldığını görüyorum. Tabi bunlar kolay olmadı çalışarak ve fedakârlıklarla oldu. Ancak 2 ay sonra Bismil sokaklarında tekrar hendekler kazılacak ama bu hendekler Bismil’e doğalgaz gelmesi için kazılacaktır. Platfor üzerinde Bismil halkına baktığımda Kuranı ve islamı sever gibi devletini seven bir Bismil görüyorum., ifadelerini kullandı.
Başkan Gülenç; Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Vatandaşlarımıza ve halkımıza efendilik yoktur. Hizmetkarlık vardır. Yaklaşan Kurban bayramını ekranların vasıtasıyla başta Bismililer olmak üzere tüm izleyicilerimizin ve halkımızın Kurban bayramını şimdiden kutluyorum.” Dedi.
Başkan Gülenç “TRT Kurdi’nin istikrarlı bir şekilde devam eden ve sevilen programı Çepik’in ilçemizde yayınlanmasından ötürü mutluluk duyduk. Bizlere güzel bir yaz akşamı yaşattığınız için teşekkür ederim.”
Daha sonra Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç programa katılan sanatçılarla birlikte türküler eşliğinde halay çekerek program sona erdi.

trt-kurdi-4-001.jpegtrt-kurdi-1.jpeg

Editör: Haber Merkezi