Bismilli Sporseverler Yeni Stat İstiyor!

 

DİYARBAKIR- Bismil ilçesinde Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden takımların karşılaşmaları stat yetersizliğinden dolayı stat kenarları üzerinde izleyen taraftarlar yeni stat istiyor.

 

500 seyirci kapasiteli olan ancak seyircinin 3 bin kişinin üzerine çıktığı müsabakalarda taraftarlar, stat yetersizliğinden canını hiçe sayarak korkulukları üzerinde müsabakaları izliyor.

 

BİSMİL KARAKÖPRÜ SPOR STADI VAR NEDEN ÇALIŞMIYOR

 

Bismilde mevcut stadın ihtiyaca cevap vermediğinden yakınan futbol kulüp yöneticileri, taraftar ve sporseverler,  gerek nüfus bakımından, gerekse de spor alt yapısı bakımından yeterli kapasiteye sahip Bismile yakışır bir stat yapılmasını istiyor.

Karaköprü civarında Bismil kapalı spor Salonu faaliyet geçmesini istiyoruz. Yazıktır şuan atıl gibi olmuş. Bu konuda yetkililerden destek istiyoruz. 

Ayrıca Twitter #bismilstadistiyor tağında Bismillilerin desteğini istiyoruz. Dediler. 

 

 Bismile yeni bir stadın yapılması için başta Mehmet Mehdi Eker olmak üzere Diyarbakır Milletvekillerinin stat konusuna el atmasını bekliyor.

 

Konu ile ilgili Bismil Haber’e konuşan futbol kulüp yöneticileri ve taraftarlar; “Bismil sıradan bir ilçe değil. 117 bin nüfuslu bir ilçe. Gerek sahip olduğu nüfus bakımında gerek spor faaliyetleri bakımından Diyarbakır’dan  sonra gelen ilçe.

 İlçede semt sahaları olmadığından faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri ve okul takımları çalışmalarını ve karşılaşmalarını bu statta yapıyor. Bismil Karaköprü civarında kapalı olarak yapılan Kapalı spor Salonu hırsızlar kabloları çalmışlar atıl durumda neden spor klüplerine tahsis edilmiyor. 

5d20b77b-2dcc-4402-aa11-b8f2595ecf2a.jpeg

Yine diğer bir husus mevcut stadın ilçenin ve iki mahallenin ortasında kalmış olması. Stat çevresinde yer alan konutlarda mahalle sakinleri, seslerden duydukları rahatsızlıkları zaman zaman çeşitli tepkilerle dile getirmekteler. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan V Kerem Süleyman Yüksel’den İlçe yöneticilerimizden, milletvekillerimizden İlçe Spor Müdürümüzden ilçemizin ihtiyacı olan yeni bir stadın yapılması ve Bismil Kapalı spor Salonu faaliyete geçmesi için de girişimlerde bulunmalarını bekliyoruz.” şeklinde taleplerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi