Şehit erin memleketi olan Diyarbakır'a bağlı Bismil ilçesinin Arslanoğlu köyü daha önce Türkiye gündeminde oldukça geniş yer aldı. Şehit er Tangüner'in köyünün Ergenekon davasının sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in ismini değiştirmeye çalıştığı köy olduğu ortaya çıktı. Perinçek, Cumhuriyet olarak değiştirmeye çalıştığı er Tangüner'in köyüne 2005'te gelerek köyün ismini değiştirdiğini ilan etmişti.

Perinçek, Arslanoğlu köyündeki ağanın ellerindeki toprakları aldığını iddia ederek eylem yapan köylülere sahip çıktığını söylemişti.

Köye o dönemde gelen emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci de köylülere eylem yapmaları çağrısında bulunmuştu. Bu ziyaretten kısa süre sonra 29 Ekim 2005 tarihinde İstanbul, Marmara, Mustafa Kemal, Cumhuriyet, Kocaeli üniversitelerinde görev yapan rektör yardımcıları, profesörler, anabilim dalı başkanları ve emekli Tuğgeneral Servet Cömert, Doğu Perinçek başkanlığında köye gelmişti. Köyün ismini gayri resmi yolla değiştiren Perinçek, “Cumhuriyet” adı verilen köyde yaşı tutan herkesi İşçi Partisi’ne üye yapmıştı. İP’nin köyden ayrılmasından sonra toprak sahipleri ile köylüler arasında zaman zaman silahların da kullanıldığı kavgalar çıkmış, 3 kişi hayatını kaybetmişti. Tangüner'in ailesinin de bu olaylarda taraf olduğu ve yakın akrabalarından birisinin de öldürüldüğü belirtildi.

Bugün Diyarbakır'a cenazesi getirilen şehit er Tangüner'in ailesinin tören yapılmasını istemediği kaydedildi. Cenaze törenine askerlerin de gelmesinin istenmediği, şehit erin ölüm haberini vermeye gelen komutanın, şehidin kardeşi tarafından yumruklandığı iddia edildi. KAYNAK: CİHAN HABER AJANSI

Editör: Haber Merkezi