Diyarbakır’ en büyük ilçelerinden biri olma özelliğini taşıyan Bismil İlçe Milli Eğitimi öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra spor alanında da kendini göstermeye başladı. Öğrenci nüfusu 33.172 olan ilçedeki okullardaki hareketlilik Diyarbakır Milli Eğitim camiasında konuşmakta.

    Diyarbakır’ da farklı olanı deneyen eğitimde risk alan bir ilçe müdürü olan Aydın AK öğrencilerle birebir ilgilenip motive etmeye çalışıyor. Her gün hatta hafta sonları bile sürekli idarecileri motive edip okullara sık sık ziyaretler gerçekleştirmekte ve her başarıyı ödüllendirme özelliği de takdirle karşılanmaktadır.

Son zamanlarda sporun her alanında başarı hedeflenmekte. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK yaptığı toplantılarla sporun fiziksel olarak öğrencilerin rahatladığını, daha sağlıklı bireyler yetişebileceğini sık sık belirtmekte. Gençlik Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde yapılan okul sporları müsabakalarında ilçedeki okullar her alandaki müsabakalara katılarak büyük başarılar elde ettiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak’ın teşviki ve desteğiyle okul sporları müsabakalarına katılan okullar birçok alanda derece elde ettiler.

Tekvando Müsabakalarında Favori Bismil

 

Okul Sporları Tekvando Müsabakalarında Bismil den katılan öğrenci sporcular liseler arasında 5 dalda 1. liği   elde ettiler. Adeta tekvando dalında müsabakaların tozunu attılar. Müsabakalarda Bismil İlçe Milli Eğitimi gösterdiği başarıyla çok konuşuldu. Aydın AK ın Müdürlüğünde Bismil Okul Sporları Müsabakalarında Futbol, Voleybol, Tekvando, Badminton gibi birçok spor alanında birden çok derece elde etti.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK, şube müdürleri ve okul müdürleri sık sık toplantılar yapması başarıyı kaçınılmaz hale getiriyor. 

k_20162641_spor_bayarysy_2.jpg

Editör: Haber Merkezi