Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Erasmus+ Programlarından Erasmus+ Mesleki Eğitim projesini Bismil’de hayata geçiriyor.
Bismil Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erasmus+ Mesleki Eğitim projesi kapsamında 24 öğrenciyi teknik çalışmalar için Çek Cumhuriyeti, Macaristan  ve Avusturya’ya gittiler.
Proje kapsamında ilk kafile Okul müdürü Saadettin Peker ve sekiz öğrenci ile çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrine gidildi. Prag’da öğrenciler iki haftalık laboratuvar ve gıda kontrolleri ile ilgili Avrupa stajı çalışması gerçekleştirerek Europass eğitim sertifikası almaya hak kazandılar.
Şubat 2018 tarihinde harekat eden ikinci kafile ise okul öğretmeni  Doğuş Aras ve sekiz öğrenci ile birlikte Macaristan’ın Budapeşte kentinde gidildi. Yapılan staj çalışmaları sonucunda katılımcılar Europass eğitim sertifikası verildi.
Mart 2018 tarihinde Avusturya’nın başkenti Viyana şehrine giden son kafile ise Davut Başkan ve sekiz öğrenci ile Viyana şehrine düzenlenen staj sonrası katılımcılara Europass eğitim sertifikası verildi.

Yapılan Avrupa staj çalışmalarını değerlendiren okul müdürü Saadettin Peker; Staja katılan öğrencilerimiz hem teorik hem de pratik alanda kendilerini geliştirdikleri gibi dil öğrenimi konusunda daha da önemli bilgilere sahip olmuşlardır. Öğrencilerimiz kendi alanlarına ait yeniliklerle staj esnasında karşılanarak meslek hayatlarında kullanacakları engin bir tecrübeye sahip olmuşlardır. Uluslararası mesleki yeterliliğe sahip, kendine güvenen, girişimci , iletişim becerileri yüksek birey olma yolunda büyük bir yol kat ettiğini söyleyen Peker, Yapılan Avrupa staj ile birlikte hem bilimsel hem de sosyal-kültürel anlamında paylaşım içerisinde  bulunan öğrencilerimiz hareketlilik süresince kendi kültürlerini farklı kültürdeki insanlara tanıtma şansı bulmuş hoşgörü içerisinde yaşama deneyimi edinmişlerdir. Şeklinde konuştu.

ec91d579-321f-4261-89aa-65d036985c33.jpg
 

Editör: Haber Merkezi