Bismil Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2017 yılında eğitime başlayan Bismil Fen Lisesi’nin öğrencilerinin“Milli Mücadele” daha iyi anlamak ve yerinde görmelerini sağlamak amacıyla bir gezi tertipledi. Amaç; öğrencilerin sadece kitaplardan öğrendikleriyle değil de milli mücadele döneminde yaşanılanları hissetmelerini, vatanseverlik bilinci kazanmalarını, aidiyet duygusu kazanmış birer vatandaş olmalarını sağlamaktı.Ve bunun için 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlandığı haftayı seçmekten daha iyi bir vakit olamazdı.

AK: “VATAN SEVGİSİ İMANDAN GELİR” DEDİ

Gezi konusunda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür Av. Aydın AK şöyle konuştu:” Vatan sevgisi imandan gelir” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Öğrencilerimize vatan sevgisini aşılamak, vatanının kurtuluşunun türlü zorluk ve yoklukla mücadele edilerek başarıldığı bilincini kazandırmak amacıyla İlçe Kaymakamlığımızın da desteğiyle böyle bir proje hazırladık. Bu projeyi hazırlarken de ilçemizde yeni açılmış olan Bismil Fen Lisesi’nin öğrencilerini seçtik.Bizim için bütün öğrenciler biriciktir ve değerlidir.Ancak, bu okulumuzun öğrencilerini seçerken de göz önüne aldığımız en önemli kriter, öğrencilerin derslerinde başarılı olmaları ve daha önce Diyarbakır dışına çıkmamış veya çıkma imkanı bulunmayan öğrenciler olmaları, olarak belirledik.Gezinin amacına uygun düşmesi için de 17-20 mayıs tarihini belirledik.Çünkü, bu hafta ülke genelinde Gençlik ve Spor Bayramının kutlandığı bir hafta ve biz de gençlerimize ödül babında ikinci bir bayram yaşatmak istedik,dedi.

AK: MİLLİ MÜCADELENİN İZİNİ SÜRECEĞİZ.

Geziye katılacak öğrencilerimize refakat etmeleri amacıyla 2 öğretmen de görevlendirildiğini belirten AK: Ankara ile ilgili programa katılmak üzere Bismil Fen Lisesi okul müdürü Mehmet AYDIN ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi okul müdürü Abdulvahap ÇELİK’in de programda yer alacağını belirtti.Tıpkı bir izci gibi tarihin izlerini süreceklerini belirten AK: Gezi kapsamında önce Ankara’ya geçileceğini orada başta Ulus Eski Meclis olmak üzere; Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, Hacı Bayram-ı Veli Türbesi, THK Müzesi, TBMM, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ziyaret edileceğini; sonraki gün Samsun’a geçilip Bandırma Vapuru, Kent Müzesi, Onur Atı, Panaroma 1919 Müze’sini; devamında Amasya’ya geçileceğini ve burada Amasya Kalesi, Şehzadeler Müzesi, Burmalı Minare Camii, Alçak Köprü ve Ferhat Su Kanalı gibi tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan yerler ziyaret edilecek ve son olarak da Sivas’a geçilip orada bulunan Çifte Minare, Şifaiye Medresesi, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi,Sivas Kalesi,Sivas Ulu Camii ve İzzettin Keykavus Türbesi ziyaret edilip, Diyarbakır’a dönmek üzere yola koyulacağını belirtti.

Son olarak sözlerini şöyle sürdüren AK:” Vatan sevgisi ahlakta iyiliği, ahlakta iyilik de vatan sevgisini meydana getirir” demiş Montesquieu...Başta da belirttiğim asıl görevimiz eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmek olsa da asıl yapmamız gereken şey;öğrencilerimizin içinde yaşadığı toplumun değerlerine bağlı; kendini,vatanını, milletini bilen; vatan sevgisini özümsemiş ahlaklı birer birey olmalarını sağlamaktır.

Konuşmasının sonunda gezi ile katkıda bulunan tüm paydaşlara teşekkür eden Av. Aydın AK, gezinin kazasız belasız tamamlanması temennisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi