Bismil Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi´nde (ADEM) kadınlara yönelik  açılan kurslara yoğun ilgi gösteriliyor.  ADEM´de birçok dalda isteğe göre kurs bulunduğunu söyleyen BADEM Müdürü Remziye Budak “2013 yılında beri faaliyette olan ve 880 m2 alanda hizmet veren Bismil Aile Destek Merkezi bünyesinde ; Aşçılık, Pastacılık, Kıyafet tasarımı, El sanatları, Kuaförlük, Çocuk gelişimi, Spor alanları, Kuranı kerim, Bilgisayar, Muhasebe, Tekstil, Müzik, Taekwando ve İŞ KUR bünyesinde açılan Giyim Üretim Teknolojisi gibi çeşitli dallarda kurslar bulunmaktadır. Bu kurslarda eğitim alan Bismilli ev hanımları, bir yandan boş vakitlerini değerlendirirken, bir yandan da aile bütçelerine katkıda bulunuyor”,dedi.

Bismil Aile Destek Merkezi Müdürü Remziye Budak, yaptığı açıklamada, merkezdeki 13 ayrı dalda kursa 200 yakın bayanın eğitim aldığını belirterek, özellikle ev hanımlarının kurslara yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler içinde kurs imkanı sunduklarını belirten Bismil BADEM Müdürü Remziye Budak, temel amaçlarının dezavantajlı grup olan kadınların iş sahibi olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Kadınlar için her türlü imkanın sunulduğunu kaydeden Budak, “ Bizim kurum olarak genel amacımız, özellikle kadınlarımızı evden çıkarmak. Güney Doğu Anadolu Bölğesi’nde kadınlar genellikle ev işleri ve çocuklarla ilgileniyorlar. Bizim temel amacımız onları evlerinden çıkarıp sosyalleştirmek, beceri kazandırmak, yani bir nevi işe yarar olduklarını hissettirmek. Biz burada öğrenci yetiştirirken 3, 4 temel ilkeyle yola çıkıyoruz. Birincisi buraya gelen öğrencilerimizi belge sahibi yapıyoruz” dedi.

BADEM’e destek veren yetkililere teşekkür eden Budak, ‘Desteklerinden dolayı başta Bismil Kaymakamımız Sayın Turgay Gülenç’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

adem-1.jpgadem-4.jpgadem-6.jpg

Editör: Haber Merkezi