DİYARBAKIR - Bismil ilçesinde Yüce Peygamber Hz Muhammed'in (SAV) kutlu doğumu münasebetiyle bazı esnaflar sattıkları ürünlerde indirim uyguluyor.

 

Akpınar Mahallesi Eski Buğdaycılar Sokakta esnaflık yapan Ali Bilmez adlı vatandaş, Mevlid Kandili münasebetiyle, sattığı ürünlerde yüzde 40 indirim yapıyor. Alemlere rahmet olarak gönderilen Muhammed Mustafa'nın (SAV)kutlu doğumu münasebetiyle satışlarda yüzde 40 indirim uyguladıklarını dile getiren Bilmez, "Bu hayırlı ve güzel günde sevincimizi açığa vurmak için satışını yaptığımız ürünlerde indirim yaptık. Müşterilerimiz de bu uygulamamızdan çok memnun oldular. Bunu tüm esnaflarımıza tavsiye ediyorum. Bu güzel gün nedeniyle esnaflarımızın yapacağı indirimler kendileri için hayırlı olur inşallah. Allah ömür verirse bu indirimi her yıl uygulayacağım." dedi.

 

İlçede esnaflık yapan Nimet Subaşı adlı vatandaş da Altıok Mahallesinde işlettiği zücaciye dükkanında sattığı tüm ürünlerde yüzde 20 indirim yapıyor. Batı kültürüne has çeşitli günlerin halk arasında yaygınlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Subaşı, "Bizim günlerimiz Mevlit, Beraat, Miraç Kandilleri ve Ramazan ile Kurban Bayramları gibi günlerdir." dedi.Miladi yılbaşı geldiği zaman bir çok esnafın dükkanlarını günler öncesinde süslediğini hatta indirimler yaptığını ifade eden Subaşı, "Biz Müslüman olarak böyle bir çalışma yaparak istedik ki esnaflar kendine özüne dönsün ve kendi mübarek gün ve gecelerini kutlasın." Şeklinde konuştu.(Hasan Gündüz -İLKHA)

Editör: Haber Merkezi