Zaman zaman farklı okul ve parklarda sürekli devam edecek Planetaryum gösterilerinin ilk durağı Atatürk İlköğretim okulu oldu. Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüne bağlı Personellerin gözetiminde çocuklara galaksinin tüm bilinmeyenlerini ortaya koyan Planetaryum gösterisini izletiliyor.

Diyarbakır’da bir ilk olduğunu söyleyen Kaymakam Gülenç, “Zaman zaman farklı okullar ve parklarda sürekli devam edecek olan Planetaryum gösteriminin ilki Atatürk İlköğretim okulunda başlattık.  Bildiğiniz gibi okullarda devam eden Planetaryum, yani uzay gösterisi etkinliklerimiz sürekli devam edecek. Uzay tabi ki çocuklar için çok gizemli. Aynı şeyleri bizlerde okul yıllarında yaşadık. Uzay nedir? Gezegen nedir? Dünyanın güneş ve ay ile ilişkisi nedir? Bunları görsel olarak çocuklarımıza ifade edebilmek adına Uzay çadırını çocuklarımızla buluşturduk,” dedi.

Bismil Belediyesi’nin yarının umudu olan çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak adına Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak projeler ürettiğini söyleyen Başkan Gülenç, “Gücümüzün yettiği oranda onlara katkı ve destek olmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da çocuklarımızın daha kaliteli yetişmesi adına bu tür farkındalık oluşturan eğitim ve faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Uzay çadırı ile çocuklarımızın uzay merakını bir nebze de olsa gidermiş olduk. Bizler de bundan mutluluk duyduk” diye konuştu.

 “Geleceğimiz Olan Yavrularımız İçin Ne Yapsak Az”
“Geleceğimiz olan yavrularımız için ne yapsak azdır” diyerek konuşmasını sürdüren Kaymakam Gülenç, şöyle devam etti: “Bütün derdimiz ve heyecanımız, bütün yaptığımız faaliyetler onlara daha güzel bir gelecek içindir. Bu vesile ile tekrar çocuklarımızın eğitimlerine her daim katkı vermek temennisiyle, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”dedi.

Uzayı ve gökyüzü izlerken çok heyecanlandığını söyleyen Atatürk İlköğretim 1. Sınıf Öğrencisi Şevval Aksa Çelebi ise” Uzay çadırında Uzayı izlerken çok heyecanlandım, yıldızları gördüm, dev canavarlar üzerime geliyordu, gerçek gibiydi, teşekkür ederim,” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi